Topul celor mai bogaţi aleşi din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre şefii Consiliului Judeţean, ai Primăriei, dar şi parlamentari se laudă cu averi de invidiat. Maşini de lux, apartamente, zeci de hectare de teren şi acţiuni la firme de top sunt doar câteva dintre avuţiile celor plătiţi din bani publici.

În topul aleşilor cu averi de lux din Vaslui este Corneliu Bichineţ, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ).

Aflat în fruntea judeţului din anul 2004, când a ocupat, pe rând, funcţia de preşedinte al CJ şi apoi de vice, Bichineţ a reuşit să adune o avuţie care concurează cu cea a milionarilor din Top Forbes.

Conform ultimei declaraţii de avere, semnată anul trecut, vicele are 27 de hectare de teren agricol, 3 hectare de pădure în judeţ şi 1.000 de metri pătraţi la Vatra Dornei. Şi la capitolul imobile, Bichineţ stă bine: două case la Negreşti.

Tighici, „regele gazului“

Soţia vicelui CJ deţine o firmă pe care familia a creditat-o cu 160.000 de lei. În ceea ce priveşte salariul, alesul declară o leafă de aproximativ 4.200 de lei lunar. „Nu proprietăţile sunt cea mai mare avere a mea, ci o icoană primită moştenire de la bunici“, a spus Bichineţ.

Adrian Tighici, consilier local la Vaslui, este un alt ales care nu duce grija zilei de mâine. Acţionar la Gaz Est, care deţine monopolul în judeţ la distribuţia de gaz metan, alesul se laudă cu 3 hectare de pământ, o vilă în localitatea Băcăoani şi un spaţiu comercial de 76 de metri pătraţi în oraş. Tighici este însă avut în conturi: 312.000 de euro, 3.200 de dolari şi 300.000 de lei băgaţi într-un fond de investiţii. Conform declaraţiei de avere, consilierul este acţionar majoritar la Progaz Instalaţii şi Progaz Service, de unde într-un an a obţinut 200.000  de lei din dividente.

Case fără număr

Grosul averii lui Tighici vine de la Gaz Est, firmă cu o cifră de afaceri de milioane de euro pe an, unde ocupă funcţia de preşedinte şi director general. 
Parlamentarul Vasile Pintilie este în topul aleşilor cu averi impresionante din Vaslui. Senatorul deţine 7 hectare de teren în Vaslui, Iaşi şi Bacău şi 3 apartamente la Bârlad, o vilă şi un spaţiu comercial în acelaşi oraş şi un apartament la Bucureşti, pe care susţine că l-a donat. În conturi, senatorul a adunat 100.000 de lei şi a împrumutat câţiva apropiaţi cu 80.000 de lei şi 75.000 de euro.

În ultima lui declaraţie de avere, cea din 2009, Pintilie nu a trecut însă niciun leu la venit personal.

Ginerele lui Vlasov, sărac în acte

Deputatul vasluian Dan Marian se lăudă cu o avere impresionantă, mai ales la capitolul imobiliare. Parlamentarul a trecutăîn ultima declaraţie de avere, semnată în 2009, un teren de 500 de metri pătraţi la Bârlad şi două apartamente.

Marian deţine şi o casă de 220 de metri pătraţi în localitatea Drănceni. El este acţionar la două firme, în care a investit o sută de mii de lei. Dan Marian a declarat anul trecut că a încasat dividete de la societatea Marcomi 70.000 de euro, firmă la care a luat leafă şi în calitate de director.

Fără casă, dar cu maşină de lux

Senatorul de Vaslui Cristian David, fost ministru de Interne şi ginerele lui Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ din România, este sărac pe hârtie. În ultima declaraţie de avere, soţul Vandei Vlasov nu are casă sau terenuri. În schimb, David are bijuterii de 45. 000 de euro, un Land Rover şi o motocicletă. Este asociat la o firmă şi şi-a împrumutat un cunoscut cu 60.000 de euro.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite