Ţarcurile morţii de la padocul bârlădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La padocul de câini din municipiul Bârlad, leşurile stau la un loc cu animalele vii, iar patrupedele sunt practic lăsate să moară de către autorităţi. Reprezentanţii padocului recunosc că animalele mai mor peste noapte dar susţin că sunt câţiva ani de când nici un câine nu a mai fost eutanasiat.  

Puţini bârlădeni ştiu ce se întâmplă cu câinii vagabonzi după ce aceştia sunt culeşi de pe străzi de către reprezentanţii Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din Bârlad. Potrivit legilor în vigoare, aceştia ar trebui adăpostiţi într-un spaţiu corespunzător, nu mai mult de patru într-o cuşcă, şi hrăniţi zilnic de către angajaţii Serviciului. În realitate, zeci de patrupede sunt puse laolaltă, iar dacă nu sunt ucişi de condiţiile vitrege şi mănâncă unul pe celălalt.

Nu puţine sunt scenele de cruzime ce au loc între animalele de la padocul situat în apropierea Grădinii Zoologice. Iubitorii de animale au fotografiat cum leşurile cânilor stau cu zilele în aceleaşi cuşti cu animalele vii, care, hămesite de foame, se hrănesc din ele.

Câini culeşi de pe stradă nu mai ajung la padoc

„Este groaznic ceea ce se întâmplă. Animalele sunt ţinute în condiţii greu de imaginat. Practic, sunt condamnate la moarte. Sunt puşi căţei mici la un loc cu cei mari şi agresivi. Vă imaginaţi ce se întâmplă cu aceştia", ne-a spus Lucia Călinoiu, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi-l pe Azorel", singura organizaţie nonguvernamentală din Bârlad care are ca domeniu de activitate protecţia animalelor.

Cumpără săptămânalul ADS pentru a afla cum se apără reprezentanţii padocului din Bârlad. Ziarul poate fi achiziţionat de la toate chioşcurile de ziare din Bârlad, Vaslui şi Huşi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite