Ţara arde, baba se piaptănă/ Primăria Bârlad îşi cumpără maşină de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi se plâng din cauza sărăciei, reprezentanţii Primăriei Bârlad au făcut o rectificare bugetară pentru a cumpăra o maşină de teren. Proiectul, iniţiat de primarul Constantin Constantinescu, a primit vot favorabil din partea tuturor consilierilor locali bârlădeni.

Autorităţile locale bârlădene au alocat bani de la bugetul local pentru a cumpăra o maşină de teren nou-nouţă. Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, trei autoturisme ce se află în prezent în proprietatea primăriei vor fi scoase la casat, ele urmând a fi valorificate prin trei vouchere pentru programul „Rabla".

Prin această manevră municipalitatea renunţă la o Dacie 1310, un Daewoo Damas şi o autoutilitară Dacia Canion. Pe toate acestea, autorităţile vor primi mai puţin de 3.000 de euro.

Bârlădenii vor contribui cu 13.000 de euro

Restul de 13.000 de euro vor fi suportaţi de către Primărie din bani de la bugetul local. Autorităţile spun că vor achiziţiona un autoturism marca Dacia Duster, însă după ce vor primi voucherele pentru programul „Rabla".

„Cele trei maşini care vor fi scoase la casat sunt într-o stare avansată de degradare şi nu mai pot fi reparate. De acea am hotărât şă luăm această decizie. Maşina pe care o vom achiziţiona va fi folosită de către Primăria Bârlad şi nu de vreun alt serviciu subordonat acesteia", ne-a spus Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

 Decizia muncipalităţii este paradoxală prin prisma repetatelor declaraţii ele edilului şef al Bârladului, Constantin Constantinescu, în care se plânge de bugetul auster de care dispune primăria.

„Îşi cumpără maşini de lux pentru ei"

„Comparativ cu celelalte oraşe din România care au acelaşi număr de locuitori ca al Bârladului, bugetul nostru este cel mai sărac", a declarat, repetativ, primarul Bârladului.

Bârlădenii nu privesc cu ochi buni decizia municipalităţii şi spun că banii investiţi în maşina de teren ar putea fi alocaţi către alte obiective.

„Îşi cumpără maşini de lux tot pentru ei, nu pentru noi, populaţia.Noi vom fi nevoiţi să mergem, în continuare, pe străzi pline de gropi, să ne ferim de câinii vagabonzi sau să ne blestămăm zilele pentru că nu găsim un loc de parcare. Nu sunt de acord cu această decizie a edililor", ne-a spus Marian Cristea, inginer.

16.000 de euro. Atât va plăti Primăria pentru autoturismul Dacia Duster.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite