Tânărul care a încercat să-şi omoare mama şi bunica a ucis un preot în urmă cu şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu şapte ani, Mihai Coisin, vasluianul schizofrenic care, la sfârşitul săptămânii trecute, şi-a lovit cu toporul în cap mama şi şi-a sugrumat bunica, a înjunghiat un preot ieşean la Mănăstirea Petru Vodă (Neamţ).

Potrivit anchetatorilor, crima a fost comisă cu premeditare, la jumătatea lunii mai 2005. Coisin a încercat să se răzbune pe stareţul Iustin pentru că acesta îl alungase pe vasluian de la Mănăstire, după ce tânărul, care intenţiona să se călugărească, provocase mai multe scandaluri în incinta lăcaşului. Astfel, în dimineaţa zilei de 19 mai 2005, Mihai Coisin s-a năpustit asupra preotului Panaite Fuică (81 ani), din Iaşi, confundându-l cu stareţul Iustin. Deşi în preajmă erau mai mulţi călugări şi pelerini, Coisin a reuşit să-l înjunghie pe preot de trei în abdomen, răni care s-au dovedit fatale pentru bătrânul în vârstă de 81 ani.

Internat la Spitalul de Psihiatrie Grajduri
Supus mai multor expertize psihiatrice, Mihai Coisin a fost declarat iresponsabil, iar magistraţii Tribunalului Neamţ au dispus internarea acestuia într-un centru medical pentru tratatrea afecţiunilor. La solicitraea familiei, Coisin a fost externat în urmă cu doi ani de la Spitalul de Psihiatrie Grajduri, însă tânărul era obligat să urmeze un tratament de specialitatea pentru ţinerea bolii sub control.

Un schizofrenic a încercat să-şi omoare mama şi bunica, apoi a lovit un poliţist

De câteva săptămâni, Coisin a refuzat să mai ia medicamentele prescrise de medici, iar la sfârşitul săptămânii trecute, într-un acces de furie, şi-a lovit mama cu un topor în cap, apoi a încercat să o sugrume. Imediat, a fugit într-o cameră a locuinţei unde a încercat să-şi sufoce bunica, însă a fost alungat de un frate de-al său care tocmai intrase în casă.Tănărul s-a refugiat apoi în clopotniţa bisericii din localitatea sa natală, Cioatele, de unde a fost coborât cu forţa abia după apariţia poliţiştilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă. Până să vină „mascaţii", Coisin a reuşit să rănească un poliţist, lovindu-l cu o scândură în ochi, în timp ce acesta încerca să-l dea jos din clopotniţă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite