TVA-ul scumpeşte uliţele din Bârlad cu 15 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creşterea cu cinci procente a TVA-ului face gaură la bugetul local al Bârladului. Valoarea unuia dintre cele mai importante proiecte, pentru care Primăria Bârlad speră să obţină fonduri europene de la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, a crescut cu peste 15 milioane de lei.

Proiectul presupune asfaltarea mai multor cartiere mărginaşe şi avea o valoare iniţială de 55 milioane de lei. Primarul şi-a pus speranţele în rectificarea bugetară pentru a face rost de aceşti bani.

Străzi ca la ţară

„Noi sperăm ca fondurile europene pentru realizarea acestei investiţii să ajungă cât mai devreme. Suma de cofinanţare va fi asigurată fără probleme de la bugetul local“, ne-a spus Constantin Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad. Asfaltarea cartierelor Deal II, Ţuguiata II, Bariera Puieşti şi Complex Şcolar este o necesitate în Bârlad. „Trăim ca la ţară. Nu cred că e o pretenţie prea mare să locuim şi noi într-un cartier asfaltat, pentru că ne-am săturat să ne reparăm maşinile de două ori pe an din cauza drumurilor“, ne-a spus Ion Miron, localnic din Deal II.

Proiectul pentru atragerea de bani europeni cu care ar trebui asfaltate străzile mărginaşe ale Bârladului a fost depus de reprezentanţii primăriei încă din 2008. Nu a fost alocat niciun bani până acum însă, deoarece alte proiecte similare din Moldova au avut prioritate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite