Vaslui: Sute de milioane, băgate pe șoselele județului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna octombrie a acestui va începe reabilitatea a două porțiuni de drum de pe DN 24 și DN 24 B.

Vești bune pentru vasluienii care obișnuiesc să circule mult pe drumurile județului. Aproape 100 de kilometri de pe traseele DN 24 și DN 24B vor fi modernizați în următorii doi ani. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) va organiza luna viitoare o licitație pentru a atribui lucrările unei firme de specialitate. Aceasta va trebui să toarne prima lopată de bitum chiar din luna octombrie, iar lucrările ar trebui finalizate până în toamna anului 2012.

„Republicii" din Bârlad, modernizat complet

Proiectul are o valoare totaă de 633 de milioane de lei. Mai mult de jumătate din sumă este acoperită din bani de la Uniunea Europeană, iar restul de la bugetul de stat. Unul din traseele ce urmează a fi reabilitate este porțiunea de pe DN 24 de la limita județului Galați, până la Crasna. Pe această porțiune este inclus și Bulevardul Republicii din Bârlad, care dă mari bătăi de cap și șoferilor care îl traversează dar și edililor orașului care cârpesc strada an de an. Aceștia spun că investiția va aduce mari economii la bugetul local pentru că nu vor mai fi nevoiți să aloce bani pentru plombările anuale.

Al doilea traseu ce urmează a fi reabilitat este porțiunea de pe DN 24B ce unește localitățile Crasna și Albița.
„Prin acest proiect se urmărește, în principal, reducerea timpului de călătorie a autovehiculelor, de la limita de județ Galați-Vaslui la Albița, de la 98 minute la 76 minute și reducerea numărului de accidente rutiere cu 20%.", trasmite printr-un comunicat CNADNR.

Prin același proiect vor fi construite nouă poduri și reabilitare încă 16.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite