Sute de elevi din judeţul Vaslui riscă să rămână fără pensii de urmaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Judeţeană de Pensii Vaslui
Casa Judeţeană de Pensii Vaslui

Peste o mie de elevi din învăţământul preuniversitar sunt aşteptaţi la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui pentru a depune adeverinţele şcolare ca să poată intra în posesia pensiilor de urmaş.

Potrivit conducerii CJP Vaslui, în acst moment, în acest moment 1.123 de levi sau studenţi care îşi continuă studiile nu şi-au depus adeverinţa de la şcoală.

Potrivit legii, elevii cu vârstă cuprinse între 16 şi 26 ani pot primi pensii de urmaş.

„Rugămintea noastră ar fi ca, până la termenul limită anunţat, respectiv 10 octombrie 2012, toţi elevii şi studenţi aflaţi în această situaţie, să depună adeverinţele de elev/student pentru noul an şcolar./universitar; în caz contrar, pensiile de urmaş vor fi suspendate de la plată începând chiar cu luna octombrie 2012. Reluarea la plată a pensiilor astfel suspendate se va face în luna următoare depunerii adeverinţei, cu plata retroactivă a drepturilor", a declarat Vasilica Robu, director executiv al CJP Vaslui.

ATENŢIE!

Depunerea adeverinţelor de şcolarizare la Casa Judeţeană de Pensii Vaslui, pentru elevii şi studenţii beneficiari de pensie de urmaş care îşi continuă studiile în anul de învăţământ 2012 - 2013, indiferent de nivelul acesteia, fără a depăşi vârsta de 26 de ani, se realizează după următorul grafic:  în perioada 17.09.2012 - 09.10.2012, pentru învăţământul preuniversitar, iar în perioada 01.10.2012 -09.10.2012 pentru învăţământul universita.

Adeverinţa, la care se anexează cuponul de pensie, trebuie să cuprindă, obligatoriu, următoarele elemente :  denumirea instituţiei de învăţământ,  numele şi prenumele beneficiarului, tipul de învăţământ, anul de studiu 2012-2013.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite