Sute de săraci din Vaslui reclamă că au popriri din venitul minim garantat pentru asigurarea caselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii se înghesuie pentru a-și întocmi dosarele de ajutor social
Oamenii se înghesuie pentru a-și întocmi dosarele de ajutor social

Peste 3.300 de persoane beneficiare de venit minim garantat reclamă că li s-a oprit fără niciun drept bani din ajutorul social pentru asigurarea obligatorie a locuințelor.

În ultimele zile, oamenii au luat cu asalt sediul Agenției Județene de Prestații Sociale (AJPS) Vaslui pentru a cere lămuriri. Cei mai mulți dintre ei se plâng că li se oprește ilegal din bani, deoarece au plătit către primării asigurările de locuințe.

Conducerea instituției susține că vina este a primarilor care au comunicat greșit listele. „Oamenii au început să reclame la noi, şi pe bună dreptate, că ei plătesc pentru a doua oară asigurarea obligatorie a locuinţei. Greşeala aparţine primăriilor deoarece noi am făcut reţinerile din ajutoarele sociale în baza listelor comunicate de autorităţile locale, cele care au evidenţele tuturor beneficiarilor de venit minim garantat. Nu ştim câte familii sunt în această situaţie în judeţ şi nici în ce condiţii legale şi-ar putea recupera acum banii de la noi sau de la primării", a declarat directorul AJPS Vaslui, Haralambie Voicu.

În judeţul Vaslui, în acest moment, există 7.800 de beneficiari de venit minim garantat, iar pentru un număr de 3.327 s-au făcut reţineri din ajutorul social aferent lunii septembrie în vederea plăţii către primării a asigurării obligatorii a locuinţelor. Suma poprită din ajutorul social variază între 43 sau 86 de lei, în funcţie de categoria în care este încadrat imobilul.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite