Subprefectul Iftimoaei a oferit o lecţie de matematică în numele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refuzul celor de la Consiliul Judeţean (CJ) de a prelua Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui din cauza datoriilor, l-a determinat pe subprefectul Ciprian Iftimoaei să arate că, de fapt, spitalul nu mai are niciun fel de datorie. Iftimoaei a oferit o lecţie inedită de matematică completată cu ameninţarea că va ataca decizia CJ-ului în Contencios Administrativ.

Subprefectul Ciprian Iftimoaei a organizat, astăzi, o conferinţă de presă în care a dorit să explice că datoriile Spitalului Judeţean Vaslui sunt, de fapt, inexistente. Mai exact, din calculele puse la dispoziţie de directorul medical al spitalului, Neculai Sorescu, subprefectul a pus pe hârtie în faţa jurnaliştilor aceste cifre, care arată că unitatea spitalicească va ieşi pe plus până la sfârşitul acestui an.

„Spitalul are în acest moment datorii comerciale şi avansuri de 9 milioane de lei, din care cele mai multe sunt datorii către furnizori. Dar, la fel de bine, spitalul are de încasat 7.212.613 lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), bani care sunt facturaţi deja,  şi alţi 600.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Asta înseamnă că, datoriile rămase până la 31 iulie sunt puţin peste 1.200.000 de lei. Dar şi acestea vor fi achitate până la sfârşitul acestui an tot de CJAS", a precizat subprefectul care a ţinut să încheie că va da în judecată hotărârea CJ prin care s-a amânat preluarea spitalului.

Din nefericire, situaţia creată are repercusiuni asupra cadrelor medicale şi a pacienţilor. Potrivit fostului director medical al SJU vaslui, Carmen Rotaru, medicii şi asistentele medicale riscă să nu îşi mai primească salariile începând cu această lună. „Din păcate suntem puşi în faţa unei situaţii în care noi nu avem nicio vină. Dacă nu vom fi preluaţi, atunci nu ne vom putea lua salariile sau cei care şi-au programat un concediu nu se vor putea bucura de el. Mai grav este faptul că pacienţii vor avea şi ei de suferit. Nu vom mai putea negocia cu furnizorii de medicamente sau cu firmele care asigură mâncarea bolnavilor în spital", a precizat Carmen Rotaru, fostul director medical al SJU Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite