Străinii sar să ajute câinii din Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de animale le cer edililor să nu mai eutanasieze maidanezii. În plus, semnatarii unor petiţii online mai propun ca adăpostul de la Gradina Zoologică să intre în custodia unui ONG din localitate.

Iubitorii de animale din străinătate au demarat o campanie pe internet în care denunţă faptul că la adăpostul din Bârlad câinii fără stăpân sunt trataţi cu cruzime. Străinii au aflat şi că maidanezii, inclusiv cei sănătoşi, sunt eutanasiaţi, deşi acest lucru este interzis de lege.

Petiţie la Parlamentul European

După ce în ultimele luni au văzut pe internet poze din care reiese felul în care sunt trataţi câinii fără stăpân la Bârlad, activiştii au trimis petiţii Primăriei din municipiul Vaslui, Consiliului Judeţean, Prefecturii, dar şi unor instituţii internaţionale, printre care şi Parlamentul European.

„Din nou România a şocat opinia publică internaţională cu oribilele imagini de la adăpostul Primăriei din Bârlad, judeţul Vaslui. Suntem oripilaţi de cruzimea faţă de animale care reiese din aceste imagini şi care reflectă  mentalitatea autorităţilor române faţă de implementarea legilor pentru protecţia animalelor în vigoare în România. Este evident că autorităţile române NU VOR să aplice legea şi continuă să tortureze şi să omoare animale“, se menţionează într-un e-mail trimis la redacţie, semnat de mai multe persoane din ţări ca Italia, Anglia, Germania, Belgia sau Canada.

Câinii latră, primarul tace

Deşi a fost informat în nenumărate rânduri despre neregulile de la adăpostul de animale, primarul Constantin Constantinescu refuză să comenteze situaţia.
„Eu am doi căţei acasă şi îi iubesc foarte mult“, s-a rezumat să spună edilul, îndrumându-ne însă către inginerul Adrian Cărăbăţ, directorul Grădinii Zoologice Bârlad, în incinta căreia se află adăpostul de câini. „Toate acuzaţiile care sunt aduse cu privire la modul în care sunt tratate animalele sunt nefondate. Sunt pure invenţii ale unor doamne din Bârlad, care sunt certate cu primarul, cu toată lumea, cu ele însele“, a spus Cărăbăţ, subliniind totodată că până acum nu a fost eutansiat niciun câine.

Reprezentanţii Asociaţiei „Ajutaţi-l pe Azorel“ susţin contrariul. „Medicul veterinar ne-a confirmat că a eutanasiat mai mulţi câini bătrâni şi bolnavi, însă acum nimeni nu mai recunoaşte. Noi am cerut să preluăm adăpostul în custodie şi sper să se întâmple acest lucru. Oricum, nu vreau să fie un parteneriat cu Primăria, ca să nu păţim ca la Botoşani. Odată ce am luat cheia de la padoc, nimeni nu mai intră fără acordul nostru“, a spus Lucia Călinoiu, preşedintele asociaţiei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite