Ştii ce trebuie să faci pe timp de ger? Vezi aici câteva sfaturi utile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medcicii recomandă populaţiei să ţină cont de sfatul lor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea la frig,  să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consume alimente bogate în proteine, cum ar fi fructele şi legume. 

Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,   folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripă.  

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea căciulii, mănuşilor şi fularului.  De asemenea, specialiştii recomandă evitarea  expunerii îndelungată a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.  

Totodată, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute sau  apariţia complicaţiilor afecţiunilor existente.  

În această perioadă, o atenţie deosebită  trebuie acordată şi copiilor. Micuţii trebuie să evite transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Potrivit specialiştilor, în această perioadă geroasă se recomandă consumarea ceaiul cald. 

În cazul alterării stării de sănătate, să se evite automedicaţia şi se recomandă ca bolnavii să se prezinte la cabinetul medicului de familie.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite