Start în Liga Campionilor! Twente-FC Vaslui se joacă în această seară, pe Digi Sport.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși sunt catalogați cu șansa a doua, galben-verzii pot produce una din surprizele serii și sunt hotărâți să își dea viața pe teren pentru a ajunge la masa bogaților din Europa. Meciul va începe de la ora 21:45 şi va fi transmis pe Digisport 1.

FC Vaslui poate scrie istorie în această seară în fața olandezilor de la Twente, formație considerată de jurnaliștii din țara lalelelor revelația sezonului trecut.

La un pas de desființare în 2003, adversara Vasluiului din această seară a devenit o echipă de temut în Europa. Olandezii au câştigat în doi ani Cupa şi campionatul în țara lor. Ascensiunea celor de la Twente în Olanda seamănă până la un punct cu „explozia" lui FC Vaslui în fotbalul românesc.

Despre Twente se spune că e cel mai sănătos club din Eredivisie. Pentru alb-roşii vorbesc rezultatele din ultimii doi ani, obţinute cu un buget anual de aproximativ 40 de milioane de euro, mult inferior granzilor din Amsterdam şi Eindhoven. Astfel, în 2010, cu „amicul" nostru Steve McClaren pe bancă, titlul a ajuns în premieră la Enschede. Stagiunea trecută, Twente a fost la doar 90 de minute de repetarea performanţei, însă a cedat în „finala" din ultima etapă, 1-3 cu Ajax.

„Avem șanse de calificare"

Cu toatce acestea, suflarea galben-verde este optimistă și crede în șansele de calificare în grupele Ligii campionilor. „Jucăm în primul meci în deplasare și cred că avem șanse reale de calificare, cu o organizare bună. Avem un patron ambițios și înfometat de performanțe, deci mergem înainte cu încredere", a spus Constantin Zotta, peședintele FC Vaslui.

Joacă pe prime colosale și salarii mai mari

Ajunși aseară în Olanda, Viorel Hizo le-a oferit elevilor săi materiale şi le-a cerut acestora să-şi studieze individual adversarii.  După eşecul usturător cu Rapid, scor 0-3, Hizo nu a mai vorbit două zile cu elevii săi, în vreme ce Porumboiu i-a muştruluit serios: „Dacă jucaţi tot aşa, ne facem de râs şi atunci n-are rost să mai ţin echipa!".

Jucătorii par să fi depăşit şocul, din ce spune directorul Constantin Zotta: „Băieţii sunt mobilizaţi, concentraţi, joacă pentru ei şi pentru contractele lor". Porumboiu e gata să scoată sume imense, dacă echipa ar ajunge în premieră în grupele Ligii Europa. La final de sezon, când echipa se afla pe locul 3, iar Timişoara juca pentru Liga Campionilor, omul de afaceri se lăuda că Hizo a ratat o primă imensă de 1 milion de euro! Cu Timişoara retrogradată, bonusul a fost readus în discuţie, iar dacă va ajunge în grupele Ligii, „Dulăul" se va umple de bani.

Şi jucătorii au motive serioase să ajungă în grupele Ligii, iar dacă vor reuşi această performanţă contractele le vor fi dublate. Wesley, care are acum 420.000 de euro, va ajunge să câştige o sumă imensă pentru nivelul Ligii 1. Preşedintele Constantin Zotta confirmă clauzele care îi pot îmbogăţi pe Hizo şi pe jucători: „Este adevărat, în contractul fiecărui jucător există o astfel de clauză legată de mărirea salariilor". Şi dacă vor ajunge în grupele Ligii Europa, jucătorilor le vor fi majorate veniturile cu 50 la sută.

Inedit despre Twente

- patronul olandezilor, Joop Munsterman, îşi petrece timpul liber cântănd la chitară
- antrenorul Adriaanse a cules informaţii despre FC Vaslui de la olteanul Doru Isac, cu care a lucrat în ultimul an la echipa olimpică din Qatar. De asemenea, pe Adriaanse l-a ajutat şi sora portarului bulgar Mihailov, căsătorită cu vasluianul Milanov.
- imnul echipei este celebrul „You'll never walk alone" folosit de englezii de la Liverpool
- portarul de rezervă, Sander Boschker, are 40 de ani. Începând din 1989, cu excepţia unui singur sezon (2003-2004 la Ajax), Boschker şi-a petrecut întreaga carieră la Twente.

Echipele probabile:

image

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite