Stagiune cu premiere la Teatrul VIP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii bârlădeni joacă pe scena Casei de Cultură până se renovează Teatrul „Victor Ion Popa“
Actorii bârlădeni joacă pe scena Casei de Cultură până se renovează Teatrul „Victor Ion Popa“

Spectacolele se ţin pe scena Casei de Cultură din Bârlad, iar un bilet costă între 5 şi 10 lei. Prima piesă programată este „Mătrăguna“, care se va juca sâmbătă, de la ora  18.00. Actorii au pregătit nouă spectacole.

În acest weekend, actorii Teatrului „Victor Ion Popa“ Bârlad revin pe scenă. Pentru această stagiune, artiştii au pegătit publicului bârlădean nouă piese, dintre care una în premieră. Este vorba de drama „Vassa Jeleznova“, scrisă de M. Gorki, piesa care iniţial ar fi trebuit să deschidă stagiunea 2011-2012. „O femeie puternică şi mândră se străduieşte să-şi protejeze copiii şi averea de prostia bărbaţilor din familia sa. De dragul copiilor, Vassa Jeleznova îşi otrăveşte soţul, Serghei. Acesta era acuzat de pedofilie şi, pentru a nu strica reputaţia familiei, pentru a nu rămâne fetele cu o pată asupra lor, preferă să îl forţeze să înghită un praf şi să îl vadă mort“, a spus Marcel Anghel, directorul teatrului VIP, făcând un scurt rezumat al piesei amintite.


În repertoriul pentru această stagiune au mai fost incluse piesele „Take, Ianke şi Cadâr“, „Sosesc deseară“, „Două femei deştepte şi nebune, nebune de legat“, „Mătrăguna“, „Delir nocturn... în mahala“.


Spectacole pentru cei mici


Actorii teatrului VIP le-au pregătit şi copiilor două surprize. Pentru aceştia vor fi puse în scenă piesele „Aventuri în pădure“ şi „Tărâmul armoniei“.


„În prima piesă, copiii se vor întâlni cu iepuraşul, cu bufniţa, cu gaiţa sau cu lupul într-o confruntare din care binele va ieşi triumfător, Cea de-a doua piesă este un spectacol plin de culoare, în care veselia şi muzica se împletesc. Asa cum este şi firesc, mesajul este unul pozitiv: binele învinge întotdeauna, iar prietenia este cel mai frumos dar pe care oamenii şi-l pot face unul altuia“, a încheiat Marcel Anghel.


Teatrul VIP se află în lucrări de consolidare şi renovare, iar spectacolele trupei sunt prezentate pe scena Casei de Cultură. Preţurile biletelor sunt 5 lei pentru grupuri organizate de elevi, 6,4 lei pentru elevi şi studenţi (individual), iar adulţii trebuie să plătească 10 lei pentru a intra în sală.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite