Primăria Bârlad scoate la vânzare o parcelă din curtea Spitalului „Beldiman“ donată, în trecut, de locuitorii oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii Bârladului au scos la licitaţie 600 de metri pătraţi situaţi în proximitatea Compartimentului de Primire Urgenţe al Spitalului „Elena Beldiman". Terenul scos la mezat de către municipalitate face obiectul mai multor acte de donaţie realizate, de-a lungul istoriei, de către locuitorii oraşului.

Trecerea din domeniul public în domeniul privat şi scoaterea la vânzare a unei parcele de teren din curtea spitalului bârlădean a fost votată de majoritatea consilierilor locali, într-o şedinţă ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Doar trei edili, din cei 19 prezenţi, s-au împotrivit propunerii făcute de primarul Constantin Constantinescu. Unul dintre aceştia, Dumitru Boroş, susţine că iniţiativa edilului-şef al Bârladului nu este legală. „În proiectul respectiv se precizează că vânzarea acestui teren va fi una cu sarcini. Adică, va exista un caiet de sarcini pe care eventualii cumpărători vor trebui să-l respecte, lucru care nu există în legislaţia românească. Vânzarea unui bun imobil este un contract oneros, iar în momentul în care cumpărătorul oferă preţul cerut, nu i se pot impune condiţii de către vânzător ", a spus consilierul local Dumitru Boroş, avocat de meserie

Primăria vrea 60.000 de euro pentru acel spaţiu

Potrivit caietului de sarcini care însoţeşte scoaterea la licitaţie a terenului respectiv, cumpărătorul se obligă să amenajeze un spaţiu care să găzduiască un computer tomograf. „Nu cunosc detalii referitoare la tranzacţie, însă dacă s-ar amenaja un computer tomograf ar fi foarte bine pentru noi", ne-a spus Viorel Petcu, managerul spitalului bârlădean.

Unul dintre cumpărătorii vehiculaţi era Dan Dobrovolschi, om de afaceri bârlădean. Contactat de reporterii „Adevărul de Seară", acesta a precizat că, „în principiu" nu se gândeşte la cumpărarea acelui spaţiu. Dobrovolschi este administratorul firmei SC Media Class SRL, cea care se ocupă cu hrana pacienţilor de la Spitalul de Urgenţă din Bârlad.

 Pe de altă parte, întrebat cine va fi cumpărătorul celor 600 de metri pătraţi din curtea spitalului, primarul Constantin Constantinescu a evitat să dea un răspuns. „Nu pot să răspund la întrebarea asta", ne-a spus acesta.

Mai trebuie menţionat că preţul de vânzare cerut de Primăria Bârlad este de 100 de euro pe metru pătrat.  

SCHIŢA TERENULUI

image

Partea haşurată reprezintă terenul scos la vânzare

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite