Spitalul privat de la Negrești, disputat în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul spital din Negrești nu va mai fi clinică privată
Fostul spital din Negrești nu va mai fi clinică privată

Reprezentanții „Hospital Clinic dr. Filip" SRL București au dat în judecată Primăria Negrești pentru că a fost reziliat contractul prin care societatea bucureșteană urma să înființeze o clinică privată în oraș.

Potrivit acordului inițial, aprobat printr-o hotărâre  a Consiliului Local Negrești în luna mai a acestui an, contractual de asociere dintre Primărie și firma bucureșteană trebuia să se întindă pe 15 ani, perioadă în care societatea se obliga să ofere servicii medicale populației din zonă. În schimb, autoritățile locale trebuiau să pună la dispoziție clădirile fostului spital, terenurile și aparatura medicală trecută în inventar, după ce Ministerul Sănătății a propus reprofilarea unității spitalicești în azil de bătrâni, tăind finanțarea serviciilor începând cu 1 aprilie. Cum promisiunile administratrilor societății au rămas neonorate, aleșii locali au venit cu un nou proiect de hotărâre prin care au decis rezilierea contractului. „Practic, noi am fost dați în judecată pentru că administratorii firmei nu a reușit să respecte termenii contractului, respectiv înființarea unui clinici private. Mie încă de la început mi s-a părut ceva dubios la acești oameni, însă am așteptat să vedem dacă se concretizează ceva", a declarat primarul Ioan Cozma.

Edilul a adăugat că în câteva săptămâni, în incinta fostului spital va fi amenajată o secție multifunțională de servicii sanitare, care va fi deschisă zilnic în intervalul 8.00-16.00. „Până la finele anului sperăm să deschidem, cu ajutorul consiliului Județean, și o Unitate Primiri Urgențe care să deservescă zona de Nord a județului", a încheiat Ioan Cozma.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite