Spitalul din Bârlad rămâne fără medic neurolog pediatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul a luat această hotărâre deoarece i se oferă șansa de a urma o carieră universitară și de a face cercetare într-o unitate cu aparatură de ultimă generaţie. 

Eva Cojocaru a susţinut, zilele trecute, un examen pentru ocuparea acestui post vacant la spitalul din Galaţi. A luat concursul cu  brio, iar de pe 4 octombrie va începe munca în unitatea respectivă.

„Dintotdeauna mi-am dorit o carieră universitară, să mă implic în munca de cercetare. Este visul meu şi acum am şansa să mi-l împlinesc“, a declarat doctoriţa Cojocaru, adăugând că nu va întrerupe legătura cu spitalul bârlădean unde a lucrat nouă ani.

Consiliază dependenţii de droguri
„Îmi cunosc pacienţii, am învăţat multe lucruri practicându-mi meseria aici. Nu voi întrerupe legătura cu Bârladul dintr-o dată, ci voi răspunde ori de câte ori voi fi solicitată“, a precizat Eva Cojocaru. Doctoriţa este cunoscută în Bârlad drept unul dintre specialiştii care se implică în nenumărate proiecte. Cel mai recent îi vizează pe tinerii consumatori de droguri.

Eva Cojocaru a condus la fostul Spital de Copii „Sfântul Nicolae“ din Bârlad un grup de suport format dintr-un preot, un asistent social şi un psiholog şi a ţinut şedinţe de consiliere cu fiecare drogodependent.

Pleacă pe bandă rulantă
Numărul cadrelor medicale vasluiene care părăsesc sistemul este în creştere de la o lună la alta. La sfârşitul lunii august, statisticile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arătau că 9 medici vasluieni şi peste 30 de asistente au solicitat în decursul acestui an certificate de conformitate pentru a-şi practica meseria în altă ţară. Alţi patru medici şi-au anunţat intenţia de a părăsi sistemul. Nici Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui nu reuşeşte să-şi păstreze angajaţii. În ultimii trei ani, instituţia a funcţionat cu un deficit de 80 de ambulanţieri, ceea ce a îngreunat activitatea echipajelor în judeţ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite