Spitalul de Urgenţă din Bârlad a primit nivelul III de clasificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti bune pentru reprezentanţii Spitalului de Urgenţă „Elena Beldiman" din Bârlad.

Ministerul Sănătăţii a decis să acorde unităţii nivelul III de clasificare, ceea ce înseamnă că spitalul va putea primi o finanţarea mai mare în momentul în care se va încheia contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui.

Decizia vine după ce, iniţial, spitalul bârlădean fusese încadrat în categoria a IV-a. Conducerea unităţii a luat decizia însă să se comaseze cu Spitalul de copii, fapt ce i-a convins pe reprezentanţii ministerului de resort să le acorde nivelul III.

Spitalul de Copii, secţie de pediatrie

„Este o mare bucurie pentru noi această decizie. Am îndeplinit toate criteriile cerute de minister pentru a primi această clasificare. Nu ştim exact ce sumă vom primi în urma contractului ce-l vom încheia cu CJAS, însă cu siguranţă va fi mai mare decât am primit în 2010", ne-a spus Viorel Petcu.

Acesta a mai precizat că toţi angaţii din sectorul sanitar de la Spitalul de Copii „Sfântul Nicolae" vor fi încadraţi într-o noua secţie de pediatrie care va apărea la „Elena Beldiman".

„În ceea ce priveşte personalul din aparatul administrativ, va trebui să vedem dacă organigrama ne va permite. Momentan nu putem şti acest lucru", a mai spus Petcu.

La Spitalul de Copii activează în prezent 140 de cadre medico-sanitare şi 12 angajaţi în aparatul administrativ-economic.

Comasarea propriu-zisă se va realiza în aproximativ, după ce toate avizele de la ministerul de resort vor veni. Tot într-o lună vor începe şi negocierile spitalelor cu CJAS privind sumele ce vor fi alocate pentru anul viitor.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite