Ne pleacă medicii pe capete! Spitalul „Elena Beldiman“ a pierdut singurul medic neurolog pediatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Eva Cojocaru
Medicul Eva Cojocaru

Doctorul Eva Cojocaru, singurul medic neurolog pediatru din Bârlad, a decis să își continue profesia la spitalul „Sf. Ioan" din Galați.

Eva Cojocaru a luat această decizie deoarece i se oferă șansa de a urma o carieră universitară și de a face cercetare într-o unitate unde aparatura este de ultimă generație.

Ea a susținut, zilele trecute, un examen pentru ocuparea acestui post vacant din Galați pe care l-a luat cu brio, iar de pe 4 octombrie va începe munca în unitatea respectivă.

„Dintotdeauna mi-am dorit o carieră universitară, să mă implic în munca de cercetare.Este visul meu și acum am șansa să mi-l împlinesc. Pe de altă parte sunt legată de spitalul bârlădean după nouă ani de carieră. Îmi cunosc pacienții, am învățat multe lucruri practicându-mi meseria aici. Nu voi întrerupe legătura cu Bârladul dintr-o dată, ci voi răspunde ori de câte ori voi fi solicitată", ne-a declarat doctorița Cojocaru", ne-a declarat Doctorița.

Medicul Eva Cojocaru este cunoscută în Bârlad ca fiind unul din specialiștii care se implică în nenumărate proiecte. Unul dintre acestea îi vizează pe tinerii consumatori de droguri, ea conducând un grup de suport format dintr-un preot, un asistent social şi un psiholog, şi ţine şedinţe de consiliere cu fiecare drogodependent. 

 Vor să mai plece

 Din păcate, numărul cadrelor medicale vasluiene care părăsesc sistemul este în creștere de la o lună la alta. La sfârșitul lunii august, statisticile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui arătau că 9 medici vasluieni şi peste 30 de asistente au solicitat certificate de conformitate pentru a-şi practica meseria în altă ţară. Neoficial, alţi patru medici şi-au anunţat intenţia de a părăsi sistemul. Nici la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ)  Vaslui situația nu este mai bună. Cu un deficit de 80 de ambulanţieri, previziunile sunt sumbre, iar cei din conducerea acestei instituții se gândesc să reducă numărul de echipaje.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite