Vaslui: Spitalele din judeţ rămân fără 301 paturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecerea celor şapte spitale din judeţ în administrarea autorităţilor publice judeţene şi locale atrage după sine scăderea numărului de paturi din fiecare unitate. 

Complicaţii la secţiile solicitate

Potrivit conducerii DSP Vaslui, reducerea paturilor va fi pusă în aplicare ca urmare a propunerii Comisiei de Evaluare din cadrul Ministerului Sănătăţii. "Această măsură nu este propunerea noastră, decizia a fost luată la nivel de Minister",a precizat Andrei Barbău, şeful DSP Vaslui. La nivelul judeţului nostru vor dispărea 301 paturi, cele mai multe fiind de la spitalul "Elena Beldiman" din Bârlad.Mai exact 137 din totalul de 816. "Ieri am primit ordinal referitor la această reducere de paturi. În momentul de faţă încercăm să vedem care este efectul în funcţie de gradul de încărcare al secţiilor. După noua structură avem secţii al căror procent de ocupare depăşeşte 100%, motiv pentru care va trebui să facem o reaşezare a paturilor, astfel încât să asigurăm un coieficient unitary. În secţii precum bolile infecţioase sau cel de HIV Sida procentul de ocupare depăşete 130%.  Ca şi cum ar trebui să stea câte doi pacienţi în pat. Vom încerca ca în momentul în care vom finalize analiza să reducem paturi de la secţiile mai puţin ocupate", a declarat Dionisie Lefter, managerul spitalului "Elena Beldiman" din Bârlad.

 La Spitalul Judeţean Vaslui vor fi cu 93 de paturi mai puţin, la spitalul din Huşi dispar 24 de paturi, la Negreşti - 12, la Spitalul de Copii Bârlad - 30, la spitalul din comuna Tutova vor fi cu cinci paturi mai puţin, iar la Murgeni nu se va reduce niciun pat.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite