Spitalele bârlădene au trecut în subordinea administrație locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două unități sanitare din Bârlad, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman" și Spitalul de copii „Sfântul Nicolae" au fost preluate ieri de municipalitate.

Protocolul de prin care cele două spitale bârlădene vor trece în administrația locală a fost semnat, ieri, de către primarul Constantin Constantinescu și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, Andrei Barbău. Chiar dacă actele au fost parafate deja, practic, Consiliul Local va lua în adminstrare cele două unități de la 1 iunie. Până atunci, edilii vor trebui să stabilească reprezentanții Consiliului de Administrație.

Conducerea celor două spitale va fi asigurată cu titlu interimar de către actualii manageri, respectiv Dionisie Lefter pentru Spitalul de Urgență și Magdalena Cozma pentru Spitalul de copii.

 Preluarea Spitalul „Beldiman" a creat, zilele trecute, controverse din cauza datoriilor mari pe care unitatea le are la prestatorii de servicii. „La sfârșitul lunii martie unitatea noastră avea o datorie de 60 de miliarde de lei vechi. Din câte am înțeles, datoriile care la această dată depășiseră termenul vor fi plătite de către Ministerul Sănătății", ne-a spus Gabriela Daniș, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite