Spărgători de bancomate din Vaslui şi Iaşi, căutaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnica de furt a infractorilor
Tehnica de furt a infractorilor

Poliţiştii vasluieni, împreună cu cei din Iaşi, caută mai mulţi infracotri care şi-au făcut de cap în câteva ore cu aparatele de eliberat bani din cele două oraşe.

Spărgătorii de bancomate au acţionat în cursul zilei de duminică şi i-au luat prin surprindere până şi pe anchetatori. Aceştia au folosit o metodă rară pentru a scoate bani din ATM-uri.

Potrivit oamenilor legii, doi tineri echipaţi cu şepci şi ochelari s-au folosit de un card valid pentru a sparge bancomatele. Aceştia au introdus cardul în ATM, iar când banii erau scoşi prin fantă băgau un dispozitiv cu ajutorul căruia scoteau mai multe bancnote decât cele pe care le solicitau iniţial. Aceştia ar fi folosit această metodă la 23 de bancomate: nouă aparţinând BRD, patru Bănci Carpatica, patru Banca Românească, trei Alpha Bank, câte unul Romexterra Bank şi UniCredit Ţiriac Bank şi unul aparţinând unei alte bănci.

Până în prezent, anchetatorii au stabilit că cei doi spărgători au reuşit să extragă 9.800 de lei. Însă în zilele următoare oamenii legii vor stabili cu exactitate prejudiciul creat.

Cu toate că au fost surprinşi de câteva camere de supraveghere, hoţii n-au reuşit să fie încă identificaţi. Pe baza informaţiilor, a ampretelor luate de la ATM-uri şi a imaginilor, oamenii legii încearcă să-i găsească pe cei doi tineri care au vandalizat bancomatele.

De asemenea, anchetatorii încercă să afle cui aparţinea cardul valid folosit de spărgători. „Nu avem date în ceea ce priveşte persoanele şi nici dispozitivul folosit pentru extragerea banilor. N-au mai fost întâlnite astfel de cazuri până acum în Iaşi", a precizat Andreea Nica, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„La sediul inspectoratului s-au primit, în cursul zilei de luni (n.r. 9 iulie 2012), două sesizări de la două bănci diferite, care au reclamat faptul că bancomatele din incintele instituţiilor au fost sparte. Acestea urmează să îşi facă un inventar pentru a calcula prejudiciul creat", a declarat şi Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

În cauză s-a început urmărireea penală pentru fapta de furt calificat, iar potrivit anchetatorilor cazuri similare au fost înregistrate şi în Suceava, Botoşani, Sibiu şi Covasna.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite