Șpăgarii din „lotul Albița“ vor la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au fost săltaţi la începutul anului
Poliţiştii au fost săltaţi la începutul anului

Şase dintre poliţiştii de frontieră din „lotul Albiţa“ au cerut, din nou, magistraţilor vasluieni să li se ridice interdicţia de a profesa ca poliţişti de frontieră.

Această măsură fusese dispusă de instanţele din Capitală, care au decis să înlocuiască arestarea lor preventivă cu interdicţia de a nu părăsi ţara şi, implicit, de a nu profesa. Avocaţii şi-au susţinut pledoariile motivând că ceilalţi 41 de colegi ai poliţiştilor sunt puşi la dispoziţia Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF), ceea ce înseamnă că iau salariu.

De asemenea, unii dintre apărători au invocate şi motive umanitare, dând exemplu pe unul dintre poliţiştii de frontieră, tatăl a doi copii, care trăieşte doar din salariul de 600 de lei al soţiei. Un alt aspect discutat la termenul de ieri a fost cel legat de competenţa instanţei de judecată.

Decizia, Anunţată mâine

La fel ca şi la termenul trecut, procurorii le-au cerut magistraţilor vasluieni declinarea dosarului şi le-au solicitat să lase Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să decidă care instanţă este competentă pentru judecarea celor 47 de poliţişti de frontieră. Atât cererile legate de ridicarea interdicţiilor celor şase inculpaţi, cât şi solicitarea procurorilor au intrat în pronunţare, urmând ca mâine judecătorii Tribunalului Vaslui să dea sentinţa.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite