Soţia lui Porumboiu îşi dă pensia săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian şi Viorica Porumboiu sunt împreună de 40 de ani
Adrian şi Viorica Porumboiu sunt împreună de 40 de ani

Fostă profesoară de română, Viorica Porumboiu este o femeie cu inima mare.

Când ai o avere de peste 100 de milioane de euro, situaţia celor din jurul tău poate părea neinteresantă. Nu este însă cazul tuturor oamenilor care au bani cât să nu mai ştie ce să facă cu ei. Viorica, soţia lui Adrian Porumboiu, este un exemplu în acest sens. Femeia preferă să ducă o viaţă simplă şi are ca principală grijă să-i ajute pe nevoiaşi.

Bărbaţii din familia Porumboiu au ieşit mereu în prim-plan, fie că a fost vorba de Adrian, omul cu banii de la FC Vaslui şi proprietarul unor afaceri care îi aduc anual peste 100 de milioane de euro, fie de fiul Corneliu, regizor mult premiat în ultimii ani la festivalurile internaţionale de film, şi de celălalt băiat, Octavian, care conduce o perte din afacerile familiei.

Nu însă şi Viorica, mamă şi soţie, care şi-a susţinut din umbră familia. Fostă profesoară de limba şi literatura română la Şcoala nr. 6, Mihai Eminescu, din municipiul Vaslui, de unde a ieşit la pensie în anul 2007, nevasta lui Adrian Porumboiu este o prezenţă foarte discretă în lumea mondenă.

Bliţurile şi atenţia presei nu i-au plăcut niciodată aşa că a preferat să ducă o viaţă cât se poate de simplă. Fără să ştie ce înseamnă grija zilei de mâine, Viorica Porumboiu încearcă pe cât posibil să le îndulcească viaţa şi celor care au probleme.

Aşa se face că este foarte activă în tot ce înseamnă acţiuni caritabile.

În plus, aceasta îşi dă şi pensia unei familii nevoiaşe, pe care o „întreţine" de pe vremea când era profesoară. Atunci, când era ziua de salariu, se întâlnea la şcoală cu femeia şi cei doi copii pe care îi avea, şi le dădea toţi banii pe care îi primea după o lună de muncă.

A donat bani pentru o biserică

Viorica şi Adrian Porumboiu nu se laudă cu donaţiile pe care le fac, indiferent de sumă sau de destinaţia banilor. Puţină lume ştie că soţii Porumboiu au cheltuit zeci de mii de euro pentru a sprijini construcţia unei biserici din Vaslui.

Au oferit apoi 4 clopote turnate în bronz la Innsbruck şi au donat 7 cruci din inox, pentru turlele lăcaşului de cult.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite