Soț și soție, cercetați după ce i-au furat unui bătrân 16.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri, soţ şi soţie, din localitatea vasluiană Dumeşti, sunt ercetați de oamenii legii după ce i-au furat unui vecin, în vârstă de 80 de ani, suma de 15.700 lei.

Potrivit Inspetoratului de Polițiea al Județului (IPJ) Vaslui, Sorin şi Maria Dura, în vârstă de 34, respectiv 28 de ani, au intrat în casa bătrânului şi i-au furat cei 15.700 de lei, precum şi un telefon mobil, în timp ce acesta se afla cu treabă în grădina din spatele casei. Cei doi au recurs la un șiretlic ca să poată pătrunde în locuința acestuia și anume au înscenat o ceartă.

Scenariul a fost simplu: femeia a cerut ajutorul bătrânului lăsând să se înțeleagă că soțul ei vrea să o bată, moment în care bărbatul a intrat în locuința vecinului și i-a furat acestuia banii și telefonul mobil.

„Cele două persoane, soţ şi soţie, sunt cercetate în stare de libertate pentru furt calificat. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, procurorul de caz cerând instanţei ca acesta să fie arestat preventiv. Magistraţii Judecătoriei Vaslui au dispus însă măsura preventivă de obligare a suspectului de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile", a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Poliţiştii vasluieni au reuşit să recupereze de la cei doi soţi telefonul mobil şi aproape întreaga sumă de bani, cu excepţia a 500 de lei pe care Sorin şi Maria Dura au cheltuit-o pe diverse bunuri.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite