Şomerii bârlădeni îi atrag pe nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Riegger speră să pună pe picioare o afacere profitabilă la Bârlad
Michael Riegger speră să pună pe picioare o afacere profitabilă la Bârlad

Un intreprinzător din Germania vrea să profite de numărul mare de persoane ce nu au un loc de muncă şi să deschidă o afacere profitabilă în Bârlad.

Într-un oraş în care rata şomajului este de peste zece procente a deschide o afacere nu pare o idée tocmai bună. Nu şi pentru Michael Riegger, un neamţ de 54 de ani, care vede în numărul mare de şomeri bârlădeni un avantaj. Pe acest considerent, intreprinzătorul şi-a inaugurat ieri, la Centrul de Afaceri "Tutova" Bârlad, o mini-fabrică de materiale abrazive. "Cu toate că vom avea mici deficienţe cu transportul, faptul că sunt atât de mulţi oameni calificaţi care nu au o slujbă este un avantaj pentru noi. În Germania de exemplu, sunt probleme mari cu forţa de muncă", ne-a spus Riegger.

 Intâmpinat cu braţele deschise de autorităţi

"Am decis să mă îndrept către Bârlad pentru că în oraşele mari, sunt companii de prestigiu care atrag şomerii", a mai spus neamţul.

Autorităţile locale bârlădene s-au arătat încatate de faptul că au reuşit să atragă un investitor şi spun că sunt dispuse să-i ofere un spaţiul mai mare, la preţ simbolic, numai pentru a rămâne în oraş. "Timp de un an, vom închiria la preţuri minime. Suntem bucuroşi că un investitor s-a gândit la oraşul nostru pentru că sunt foarte multe persoane care au nevoie de un loc de muncă", a spus Constantin Constantinescu, primarul Bârladului.

Află mai multe în ediţia tipărită a ziarului Adevărul de Seară, de vineri, 12 noiembie

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite