Soluţiile pietonilor pentru un trafic normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reducerea vitezei, respectarea regulilor de circulaţie şi noi locuri de parcare sunt câteva sugestii ale vasluienilor. „Adevărul de Seară“ vă prezintă astăzi ce soluţii au pietonii vasluieni şi bârlădeni pentru un trafic auto lipsit de incidente nedorite.

În ambele oraşe, circulaţia se desfăşoară în condiţii similare. Numeroşi şoferi merg cu viteză şi nu dau prioritate la trecerile de pietoni. Totodată, atât conducătorii auto, cât şi locuitorii trec pe culoarea roşie la semafor.

În Vaslui, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere consideră că şoferii au cea mai mare vină în producerea de accidente auto deoarece nu respectă indicatoarele rutiere. „Trebuie să fie mai disciplinaţi şi să nu fie nervoşi“, a mai precizat Iulian Munteanu, şeful Poliţiei Rutiere.

O semaforizare mai bună

Pietonii vin şi ei cu soluţii pentru disciplinarea în trafic. „Dacă s-ar face mai multe locuri de parcare ca maşinile să nu mai staţioneze pe trotuar ar fi extraordinar“, a spus Mirela Ichim, învăţătoare.

O altă soluţie ar fi o mai bună semaforizare a intersecţiilor. „Nicăieri în ţara asta nu s-a văzut ca semaforul să fie pe un singur sens. Trebuie băgate pe câte doua sensuri, plus intermitente“, a spus Mihai Mancea, şofer de taxi.

Reprezentanţii Primăriei consideră că pot rezolva o parte din neajunsuri. „În intersecţiile cele mai mari din oraş vor fi sensuri giratorii. Primele două vor fi amplasate la ICIL şi Nord“, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

„Toţi avem o vină“

În Bârlad, pietonii au dat şi ei soluţii. „În primul rând să nu meargă şoferii cu viteză, mai ales cei cu maşini aduse din străinătate“, a spus Maria Dorofte, pensionară. Un tânăr crede în suplimentarea locurilor de parcare pentru maşini. „Dacă maşinile n-ar mai fi staţionate pe străzi, vizibilitatea în trafic ar fi mai bună“, ne-a declarat Eduard Stanciu. Cel mai tranşant a fost Dan Timon, distribuitor. „Nu numai şoferii sunt de vină. Şi pietonii trec strada pe culoarea roşie a semaforului. Să nu aruncăm vina doar pe şoferi“, a spus Dan Timon.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite