Şoferii vasluieni: “Scumpirea benzinei ne «omoară»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de şoferi din oraşele vasluiene au protestat în acest weekend împotriva scumpirii carburantului. Şoferii, în special tineri, au ales cele mai aglomerate benzinării din oraş, la care au reuşit să paralizeze activitatea pentru câteva ore.

Înarmaţi cu monezi de 1 şi 5 bani şi cu o răbdare de fier, şoferii vasluieni le-au dat bătăi de cap atât reprezentanţilor bezinăriilor, cât şi celorlalţi conducători auto care voiau să alimenteze.

Tonul a fost dat de tinerii vasluieni, care, peste 60 la număr, s-au adunat la benzinăria OMV situată la ieşirea din oraş spre municipiul Bârlad. Ajunşi acolo, şoferii au alimentat de doar câţiva lei, iar, când au trebuit s plătească, au scos din buzunare mormane de bani mărunţi, spre disperarea casierilor, care au fost nevoiţi să numere zeci de minute mărunţişul primit.

image

La Bârlad, tinerii spun că vor continua protestele

Şi tinerii din municipiul Bârlad s-au mobilizat pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la preţul mare al combustibilului. Spre deosebire de săptămâna trecută, când numărul protestatarilor a fost destul de mic, în acest weekend, s-au adunat peste 20 de şoferi. "Victimele" au fost benzinăria Petrom din afara oraşului şi staţia Peco Rompetrol, situată în centrul urbei.

"Protestul de astăzi este menit să trezească din amorţire pe cei ce ne «amanteaza» viaţa în fiecare lună.Trebuie să facem asta pentru a le reaminti că ei sunt ai noştrii, nu noi ai lor. Să arătăm că nu mai vrem să fim cobaii nimanui, că vrem să ne traim viaţa decent şi să nu mai fim forţaţi să renunţăm la multe drepturi pentru ca ei să traiască bine", ne-a spus Sorin Săvescu, de 29 de ani.

Şoferii ameninţă că protestul lor nu se va opri aici şi că vor organiza acţiuni similare şi în săptămânile viitoare. Totodată, mulţi dintre ei nu vor alimenta în primele trei zile ale acestei săptămâni.

VOX-URI:

 "Prin de mersul nostru încercăm să obținem ceea ce vor 90 % dintre șoferii din România, adică ieftinirea combustibililor. Am dorit să ne solidarizăm cu ceilalți șoferi din țară și să tragem un semnal de alarmă celor care conduc destinele. Nu se poate ca, la salariul nostru, să plătim atât de mult pentru un litru de benzină sau motorină. Chiar dacă nu reușim pe moment să obținem ceea ce ne dorim, nu ne vor opri aici. Vom continua protestele în fiecare săptămână", ne-a spus Ionuț Gâlea.

"Eu nu mi-am mai făcut un plin la mașină de mai bine de un an și jumătate. Ceea ce se întâmplă la noi în țară este , de fapt, o copie a prețurilor din celelalte state din Europa, însă guvernanții noștri au uitat să compare salariile românilor cu cele a francezilor, italienilor sau englezilor. Vom bloca stațiile PECO până când se vor ieftini combustibilii și asta, să știți că, e o promisiune", ne-a spus  Gheorghiță Fălușcă

 "Dacă va rămâne acelaşi preţ la carburant probabil, în scurt timp, vom fi nevoiţi să renunţăm la maşini şi o să ne cumpărăm cu toţii biciclete. Din pacate, mai sunt şi persoane, chiar şoferi, care nu sunt de acord cu ceea ce facem noi", crede şi Eduard Măcărescu, 21 de ani.

"Mulţi nu înţeleg că de la scumpirea carburantului pornesc toate celelate majorărări. Nu numai că nu vom mai avea posibilitatea de a merge cu maşinile, dar vom plăti mai mult şi la utilităţi, alimente sau servicii", a încheiat Daniel Vârlan.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite