Şoferii fac propuneri pentru trafic european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lăţirea străzilor, sincronizarea semafoarelor şi crearea de locuri de parcare sunt soluţiile. „Adevărul de Seară“ vă prezintă astăzi lista de propuneri a şoferilor din Vaslui şi Bârlad pentru fluidizarea traficului.

Conducătorii auto din cele două oraşe au probleme comune în trafic: semaforizări proaste şi drum îngustat din cauza maşinilor parcate pe prima bandă a străzilor.

Verdeaţă în mijlocul străzii

Majoritatea şoferilor vasluieni s-au plâns de banda de verdeaţă din mijlocul străzilor  şi propun scoaterea acesteia. „Avem un scuar de 1,5 metri lăţime pe stradă. Acesta ar fi bine să fie scos şi să fie delimitate sensurile printr-o linie continuă. Ar rezulta câte o bandă de circulaţie pe fiecare sens de mers“, a spus Alin Zmău, taximetrist. Alţi conducători auto vor îmbunătăţirea semaforizării.

„Semafoarele trebuie să funcţioneze în dublură. Un semafor să fie pentru cei care merg la dreapta şi un semafor pentru cei care merg înainte sau virează la stânga“, a propus Vasile Nedelcu, distribuitor.

Unii şoferi pledează pentru noi locuri de parcare, ca să nu mai staţioneze maşinile pe prima bandă a străzii. „Dacă ar fi locuri de parcare nu s-ar mai parca pe prima bandă, ceea ce ar face ca vizibilitatea să fie mult mai bună“, a spus Lucian Arcăleanu, programator.

În Bârlad, şoferii vor în primul rând asfaltări de calitate. „Sunt mult prea multe gropi pe străzile noastre. Suntem nevoiţi să circulăm ca între jaloane şi uneori chiar să intrăm pe contrasens pentru a nu ne strica maşinile“, a spus Constantin Romaşc, taximetrist. Alţi conducători auto ar dori reducerea numărului de semafoare.

13 semafoare înghesuite

În centru, pe o distanţă de câteva sute de metri sunt 13 semafoare. „Ele sunt utile, însă la noi sunt exagerat de multe. Ca să nu mai spun că sunt unele care nu funcţionează cum trebuie şi mai tare te derutează când eşti la volan“, spune Dorin Valica, şofer. În final, un şofer a recunoscut că mulţi conducători auto nu respectă regulile de circulaţie şi a propus un examen mai dur pentru acordarea permisului.

„Sunt foarte mulţi tineri care au permisul de câteva luni şi se bagă aiurea în depăşiri sau merg cu viteză. Ar trebui o implicare mai mare din partea poliţiştilor“, a spus Valentin Tulpan, conducător auto la o firmă.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite