General bârlădean, după ce a pierdut jumătate din pensie: "Am vrut să-i scriu lui Băsescu, dar mi-a fost frică de-un blestem"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul militar Neculai Rotaru blamează statul roman pentru măsura de a reduce pensiile foştilor angajaţi din cadrul MApN. Bârlădeanul este singurul cadrul militar din judeţul Vaslui care are funcţia de general de brigadă (r).

Neculai Rotaru a primit ieri decizia care consfinţeşte ce pensie va primi după recalculare. Dacă în decembrie 2010, cadrul militar în rezervă primise puţin peste 4.000 de lei, de luna aceasta el va trebui să se mulţumească doar cu 1.792 de lei.

image

Bărbatul este dezgustat de modul în care statul roman tratează cadrele militare considerând că prin aceste "măsuri deocheate ale parlamentarilor se loveşte în onoarea şi demnitatea militarilor".

 Are 43 de ani de vechime

"Legea aceasta prin care ni se reduc veniturile este neconstituţională pentru că se aplică retroactiv şi nu este corect. Dar aşa este când suntem conduşi de nişte persoane care nu ştiu cum să mai fure. România, astăzi, ar fi putut trăi vremuri mari, dar pentru asta avem nevoie de nişte oameni mari care să ne conducă. Nu de nişte incompetenţi cum sunt cei din Parlament", este de părere generalul în rezervă.

image

Neculai Rotaru s-a pensionat în martie 2004 după ce a avut o carieră de-a dreptul impresionantă. Bărbatul a fost, printre altele, comandat la o Şcoala de ofiţeri în rezervă, comandant al Şcolii de Aplicaţie de Artilerie şi Rachete, dar şi comandant la două brigăzi de artilerie.

Pentru a urma cariera de militar, Rotaru povesteşte că a fost nevoit să facă multe sacrificii. Ani întregi a făcut naveta, meseria l-a forţat să-şi neglijeze familia şi are şi probleme de sănătate pe care le pune pe seama vieţii de militar.

 A vrut să-i scrie lui Băsescu, dar s-a temut de un blestem

"Au fost multe situaţii în care viaţa mi-a fost pusă în pericol. Mi s-a întâmplat să lucrez cu proiectile care aveau defecţiuni şi care te puteau omorî oricând", îşi aduce aminte Rotaru.

Acesta mai spune că a vrut să-i trimită o scrisoare lui Traian Băsescu, dar s-a răzgândit când a văzut că un colonel de la Ploieşti a murit în timp ce voia să-i scrie preşedintelui. "Când am văzut ce a păţit Mihai Irimia, care, apropo, mi-a fost subaltern pe când lucram la Ploieşti, am zis că o fi vreun bluestem şi am renunţat la gândul de a-i mai scrie preşedintelui", a spus, amuzat, Rotaru.

În judeţul Vaslui sunt aproximativ 700 de pensionari militari. Câteva zeci dintre ei au primit deja deciziile prin care pensile le sunt diminuate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite