Simularea la Bacalaureat, un dezastru la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpicii se distrează cu ecuații
Olimpicii se distrează cu ecuații

Majoritatea liceenilor vasluieni din clasele terminale nu au reușit să ia notele necesare promovării examenelor. Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) cere luarea unor măsuri care să ducă la evitarea dezastrului de anului trecut de la examenul de bacalaureat.

Practic, elevii vasluieninu au învățat nimic pentru simularea de la bacalaureat susținută la sfârşitul săptămânii trecute. Puțini au fost cei care au reșit să ia nota de promovare, și mai puțini au fost cei care au luat note de 9 și 10.

Reprezentanții ISJ Vaslui nu sunt mulțumiți de rezultatele înregistrate de elevi și anunță că examenul din acest an va fi mult mai dur decât cel de anul trecut.

Doi profesori supraveghetori de la Bacalaureat au fost înlocuiţi pentru că lăsau elevii să schimbe fiţuici între ei

„Unitățile de învățământ au fost cele care au orgazat această simulare. Rezultatele nu sunt deloc mulțumitoare, semn că elevii nu conștientizează nici la această oră dificultatea examenului de bacalaureat",  a spus Vasile Ursanu, inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Vaslui.

Mai mult, profesorii vor fi nevoiți să ia măsuri pentru ca în vară să nu se înregistreze aceleași rezultate dezastruase.

„Am cerut profesorilo să ia măsuri imediate pentru ca la vară, promovabilitatea să nu mai fie sub 50 % la nivelul județului. Am avut surprize că  la unități de învățământ bune, după această simulare, sa fie elevi care nu au reușit să ia nota de promovare. Țin să îi anunț pe elevi că în acest an bacalaureatul va fi mult mai dur, având în vedere faptul că vor exista camere video în fiecare sală de examen", a mai adăgat Vasile Ursanu.

Patru corectori de la Bacalaureat au fost sancționați

În vara trecută, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 43,27%, cel mai slab rezultat din istoria învățământului vasluian. Atunci, Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu" din Bârlad a înregistrat cea mai bună poziție din județ, cu 97,59%.

Rămâi pe vaslui.adevarul.ro ca să afli cele mai importante informații din oraș și județ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite