Şi-a făcut singur dreptate: un vasluian a omorât un om cu şişul pe uliţa mare din sat! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tanăr de 19 ani a fost omorât, iar un alt bărbat de 26 de ani se zbate între viaţă şi moarte după ce ambii au fost înjunghiaţi de către un consătean care a vrut să îşi facă singur dreptate.

Totul a plecat de la o banală ceartă într-un bar din satul vasluian Peicani, acolo unde un grup de tineri au sărbătorit, marţi seara, hramul satului. După mai multe pahare de vin, între victime şi un alt tanăr din anturaj a izbucnit o ceartă. De la înjurături pană la bătaie n-a mai fost decat un pas. Speriat, unul dintre scandalagii a plecat să ceară ajutor unchiului său. Acesta din urmă, Gheorghiţă Călin (46 de ani), s-a înarmat cu un cuţit şi a mers până-n mijlocul satului să-şi răzbune nepotul. Combatanţii s-au întâlnit pe o uliţă din apropierea localului şi au început să-şi împartă pumni şi picioare, moment în care Gheorghiţa Călin a scos sişul şi i-a înjunghiat pe doi dintre cei care i-au agresat nepotul.

Au vrut să-l linşeze
Îndurerate, rudele băiatului decedat priveau pline de durere cum acesta stătea nemişcat în mijlocul drumului. Localnicii au vrut să-l linşeze pe criminal, care a fost adus la faţa locului pentru reconstituire, şi numai intervenţia poliţiştilor a calmat spiritele. „Să facă puşcărie pe viaţă! Mi-a luat lumina ochilor. Era ca o fată la casa omului", striga mama băiatului mort. „Doamne, dacă aş fi putut să mă apropii numai un pic de el îi plăteam cu aceeaşi monedă! Acest om este un animal care trebuia închis mai demult, la câte rele a făcut", a spus unul dintre unchii tânărului decedat.

image

Gineta Stupu, mama băiatului, vrea ca cel care l-a omorât să fie închis pe viaţă

„Îmi pare rău"
La reconstituire, criminalul le-a povestit cu sânge rece şi cu lux de amănunte anchetatorilor cum şi-a înjunghiat victimele. Iniţial, el şi nepotul lui au fost loviţi de cei doi şi atunci a scos cuţitul din buzunar. Fără să se mai gândească, şi-a împuns victimele fără nicio remuşcare, totul, spune el, pentru a-şi apăra nepotul. „Eu n-am tăiat o găină în viaţa mea, darămite un om. Îmi pare rău acum, dar ce mai pot face?", a mărturisit Gheorghiţă Călin.

Riscă 20 de ani de închisoare
Cea de-a doua victimă a ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman" din Bârlad, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire. „A ajuns la spital cu o plagă înjunghiată la nivelul toracelui. A fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă şansele sale de supravieţuire sunt limitate", ne-a declarat dorctorul gabriela Daniş, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti bârlădene. Potrivit anchetatorilor, ucigaşul şi-a recunoscut fapta, dar asta nu înseamnă că va scăpa nepedepsit. El riscă să stea după gratii 20 de ani.

image

Dă click pe poze pentru a vedea imagini de la reconstituire

„Suspectul este cercetat pentru omor calificat şi tentativă de omor şi, potrivit legii, riscă să stea după gratii între 10 şi 20 de ani"-Ovidiu Berinde, procuror criminalist.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite