Seropozitivii vasluieni au rămas fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Otilia Bălănescu, coordonatorul programului HIV/ SIDA din județul Vaslui
Otilia Bălănescu, coordonatorul programului HIV/ SIDA din județul Vaslui

Lipsa banilor pune în pericol viaţa celor peste 100 de  persoane infectate cu HIV/SIDA, după ce farmaciile din Vaslui și Bârlad nu mai au în stoc medicamentele necesare.

„Tratamentul este întrerupt pentru că sunt probleme în aprovizonarea de medicamente pentru persoanele seropozitive. Teoretic, noi avem întreruperi de tratament, însă nu mai mari de 2-3 săptămâni. Sunt însă și pacienți care au primit tratamentul continuu, dar acest lucru depinde și de schema de tratament primită. Problema este din partea depozitelor de medicamente", a declarat medicul Otilia Bălănescu, coordonatorul programului HIV/ SIDA din județul Vaslui.

La această dată, în județ  sunt înregistrate 127 de persoane cu HIV/SIDA, 125 fiind sub tratament. Potrivit protocoalelor medicale, tratamentul pentru un pacient costă aproximativ 500 de euro lunar, dar poate ajunge și până la 2.500 de euro. „ În cazul unor bolnavi infectați cu virusul HIV/SIDA trebuie să existe continuitate, altfel virusul capătă rezistență la medicamentele respective și de aceea ar trebui altă evaluare medicală și înlocuirea schemei existente cu una mai viabilă", a declarat și Lenuța Volocaru, președintele Asociației „Iris" Vaslui, oraganizație care luptă pentru drepturile persoanelor infectate din județul Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite