Şefii judeţului Iaşi execută silit constructorul portughez de pe drumul groazei către Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Consiliului Judeţean au recuperat miercuri 3,83 de milioane de lei de la constructorul drumului judeţean Iaşi-Vaslui, care a renunţat la lucrări, şi-a strâns utilajele şi a fugit din ţară. Banii reprezintă 90% din garanţia de bună execuţie care se ridică la 4,2 milioane de lei.

Consiliul Judeţean (CJ) Iași s-a pus pe recuperat bani după ce constrcutorul portughez Jaop a renunţat la contract, iar asociatul său Moldotrans Auto din Iaşi nu a putut prelua lucrarea de modernizare a DJ 248 Iaşi-Vaslui.

Feriţi-vă de drumul Iaşi-Vaslui! Vedeţi aici de ce puteţi rămâne fără maşină! (FOTO şi VIDEO)

„Milenium Bank a astăzi virat în contul CJ 3,83 milioane de lei, adică o mare parte din garanţia de bună execuţie pe care firma JAOP a asigurat-o înainte de a începe lucrările. Restul banilor trebuie recuperaţi de la o bancă din Portugalia la care CJ a trimis adrese", a spus Sebastian Tătaru, purtătorul de cuvânt al CJ.

Pentru restul obligaţiilor la plată pe care societatea Jaop şi le-a asumat la semnarea contractului, CJ a deschis acţiune în instanţă. Edilii trebuie să recupereze 9 milioane de lei, drept penalităţile calculate pentru neîndeplinirea contractului.

În acest timp, modernizarea celui mai distrus drum din judeţ rămâne în aer. Şefii oraşului trebuie să organizeze o nouă licitaţie pentru lucrări, a cărei dată încă nu a fost stabilită.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite