Ședință de Consiliu Local cu scântei. Edilii orașului s-au certat pe seama investițiilor din bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrunirea edililor Bârladului din această după-amiază a fost mai animată ca niciodată. Câțiva consilieri s-au revoltat că se vor cheltui trei milioane de euro pentru niște „mofturi"

Cele trei puncte de pe ordinea de zi care au stârnit certuri între edili se referă la modernizarea cinematografului „Victoria", transformarea băilor comunale într-un centru de sănătate și de petrecere a timpului liber și amenajarea unui centru sportiv modern în Grădin Publică. Toate acestea costă peste trei milioane de euro.

Certurile au durat minute în șir protagoniști fiind, pe deoparte, Dumitru Bouroș, președintele ședinței și pe de altă parte consilierii Constantin Teodorescu, Viorel Dumitrașc sau viceprimarul Traian Petcu. „Eu nu spun că aceste investiții nu ar fi bune, doar că nu sunt oportune în aceste momente. Sunt străzi în cartierele mărginașe ale orașului, unde se trăiește ca în secolul 18. Banii ar putea fi investiți în aceste străzi", a spus Bouroș.

Replica nu a întârziat să apară din partea colegilor săi de ședință. „Pe ordinea de zi este un proiect care presupune «revigorarea» canalizării din cartierele Munteni și Podeni", a replicat viceprimarul Petcu. Locțiitorul primarul a mai spus că, potrivit unui sondaj, peste 70% dintre bârlădeni sunt de acord să se cheltuie acești bani pentru realizarea investițiilor amintite.

„Baia comunală este ca un buboi pe care îl ducem în spate. De aceea trebuie să realizăm această investiție", a spus Constantin Teodorescu, care, în alocuțiunea sa, a făcut o comparație cu orașul Bombay.

Până la urmă toate cele trei proiecte controversate au fost adoptate.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite