Seceta lasă oamenii fără apă în judeţul Vaslui! Sute de fântâni au secat, iar pompierii cară apă cu autospecialele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa precipitaţiilor din ultimele luni a făcut ca mai bine de trei sferturi din fântânile existente în judeţul Vaslui să înceapă să rămână fără apă. În acest moment, peste 1.300 de de fântâni sunt secate, iar oamenii primesc apă cu porţia de la autospecialele pompierilor.

De departe, cea mai gravă situaţie se găseşte în localitatea Bahnari, suburbie a municipiului reşedinţă de judeţ, acolo unde oamenii nu mai apă deloc de mai bine de o lună şi jumătate.

O situaţie asemănătoare am găsit şi în satul Mânjeşti, acolo unde oamenii stau tot la mila pompierilor pentru a-şi umple câteva butoaie cu apă.

„La solicitarea autorităţilor, noi transportă zilnic câte 5.000 de litri de apă în localităţile Bahnari şi Viişoara", a precizat Ciprian Silav, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

În acest moment, potrivit unei situaţii centralizate a ISU Vaslui, din cele 18.546 de fântâni existente în cele 86 de localităţi ale judeţului, 1.350 au secat, iar altele peste 12.000 au debitul redus, ceea ce face ca apa să nu mai fie atât de bună pentru consumul uman.

De asemenea, comitele locale pentru situaţii de urgenţă au fost avertizate să ia măsuri urgente, cum ar fi activarea punctelor de distribuţie a apei potabile şi asigurarea funcţionării continue a sistemului centralizat de distribuire a apei.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite