Scriitorul C.D. Zeletin, despre prietenul Hobana: „Era un om excepţional“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul dr. C.D. Zeletin, cunoscut poet şi eseist român deplânge trecerea în nefiinţă a maestrului Ion Hobana.

C.D Zeletin, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori români în viaţă a fost coleg de liceu la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu" din Bârlad şi prieten de-o viaţă cu Ion Hobana. El mărturiseşte că a fost acum zece zile în vizită la prietenul său.

Doliu în cultura bârlădeană/ A murit marele scriitor Ion Hobana, absolvent al Colegiului „Codreanu“

„Atunci mi-a oferit cadou o istorie a SF-ului francez. Nici măcar nu am apucat să o citesc. Am fost coleg cu Ion Hobana în liceu. El a terminat în 1949, iar eu trei ani mai târziu. Era un om excepţional, foarte cultivat. Un intelectual de natură clasică. Lăsa impresia că este un om rece, dar, în realitate, era un sensibil", ne-a spus C.D Zeletin.

„Îmi aduc aminte că, după ce plecam de la Bârlad, de la diferite activităţi, mergeam împreună cu trenul. Începeam atunci aşa-zisele colocvii Hobana-Zeletin care începeau când urcam în tren şi se terminau în Gara de Nord. Nici nu ne dădeam seama când trece timpul", a mai spus C.D. Zeletin.

Ion Hobana, unul dintre cei mai mari scriitori de Sf din ţara noastră s-a stins aseară la un spital din Bucureşti, la vârsta de 80 de ani.

Citeşte mâine, pe vaslui.adevarul.ro, un interviu în exclusivitate oferit de Ion Hobana ziarului „Adevărul"

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite