Sclavie în centrul Iaşiului. O femeie din Huşi a fost arestată pentru proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din municipiul Huşi împreună cu concubinul său au fost arestaţi după ce au sechestrat, bătut şi obligat două tinere să se prostitueze, într-un apartament din centrul Iaşiului. Una dintre fete a reuşt să-şi sune tatăl, care i-a anunţat pe oamenii legii.

Neculai Papafir (30 de ani) şi Delia Maria Coşuc (25 de ani) au fost arestaţi de judecătorii ieşeni pentru trafic de persoane. Cei doi sunt cercetaţi de procurorii DIICOT pentru că, în perioada martie- iunie 2012,  le-au obligat pe Narcisa P. şi Ioana S. să se prostitueze.

Potrivit anchetatorilor, Papafir şi concubina lui, Delia Coşuc au închiriat un apartament, în regim hotelier, în Piaţa Unirii. Aici le-au adus pe cele două tinere şi le-au ameninţat cu acte de violenţă dacă nu întreţin relaţii sexuale cu diferite persoane, contra cost. Pentru a  atrage clienţi traficanţii au dat trei anunţuri la rubrica „Matrimoniale" a unui cotidian local.

Fetele erau obligate să „lucreze" de luni până sâmbătă, câte 20 de ore pe zi, timp în care erau supravegheate de Neculai Papafir şi concubina sa. Potrivit anchetatorilor, Delia Coşuc avea grijă de fete de la 08.00 până la 20.00, iar traficanul de la 20.00 până la 04.00. „ Uneori când părţile vătămate întreţineau  relaţii sexuale cu clienţii, Neculai Papafir se ascundea în dulap pentru a auzi ce vorbesc cu el, de frică să nu fugă cu clientul. Cele două părţi vătămate au întreţinut relaţii sexuale cu clienţii contra cost, raporturi sexuale orale, normale, anale, dar făceau şi show-uri lesbi, aşa cum apărea în anuţul dintr-un cotidian local", se precizează în propunerea de arestare preventivă a procurorilor DIICOT Iaşi.

Pentru un act sexual oral sau normal fetele încasau între 60 şi 100 de lei, iar pentru alte servicii între 100 şi 200 de lei. Banii erau luaţi de traficanţi care îi cheltuiau pe electronice, mâncare, chirie sau îi puneau într-un cont.

Anchetatorii susţin că, în luna aprilie, un client le-a ajutat pe fete să fugă din apartament. Însă aceştia au reuşit să le găsească şi au lovit-o pe Narcisa P. cu capul de perete, iar pe Ioana S. au ameninţat-o că o taie cu lama. Procurorii mai spun că fetele erau bătute cu pumnii, picioarele şi cu o coadă de mop, atunci când nu aduceau venituri suficiente.

Pe 28 iunie, Ioana S. a reuşit să-şi sune tatăl şi l-a rugat să cheme Poliţie. În aceeaşi zi anchetatorii i-au reţinut pe Papafir şi pe concubina sa, iar ulterior au propus arestarea lor.Tribunalul Iaşi a dispus ca cei doi traficanţi să stea după gratii 29 de zile, dar aceştia au declarat recurs. Pe 4 iulie, Curtea de Apel Iaşi a respins recursul.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite