Schimbare de lideri la asfaltarea Huşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși
Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși

O firmă din Botoşani, respinsă iniţial că nu a întrunit condiţiile tehnice din caietul de sarcini, a primit contractul de 9,8 milioane de euro.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor din municipiul Huşi întârzie să înceapă după ce firmele înscrise la licitaţie fac contestaţii pe bandă rulantă. Prima firmă care a câştigat contractul de aproape 10 milioane de euro a fost SC Viacons Rutier SRL Huşi. Dar, una din societăţile pierdante, SC Tehnic Asist SRL, a făcut contestaţie, iar licitaţia a fost reanalizată de Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). În cele din urmă, câştigător a fost desemnat SC Tehnic Asist SRL.

100 de huşeni ameninţaţi cu şomajul

Nemulţumit, Ioan Ciomaga, administratorul SC Viacons Rutier SRL Huşi, l-a acuzat pe primarul Ioan Ciupilan că, împreună cu membrii comisiei de licitaţii din cadrul Primăriei Huşi, a făcut în aşa fel încât contractul să ajungă la firma botoşăneană, respinsă iniţial că nu a îndeplinit condiţiile prevăzute în caietul de sarcini.

„Nu se poate ca o comisie să constate că o firmă nu e bună şi tot respectiva comisie să vină la scurt timp şi să spună că s-a răzgândit şi că societatea poate fi desemnată câştigătoare a licitaţiei. Este furt pe faţă ce s-a făcut cu această licitaţie“, a afirmat Ioan Ciomaga. Acesta a adăugat că edilul Ioan Ciupilan se face vinovat de „proastă gestionare a licitaţiei“, iar din cauza acestuia peste o sută de huşeni, care ar fi trebuit să lucreze la asfaltare, vor ajunge în şomaj.

„Mă interesează doar asfaltarea Huşiului“

„Totul s-a făcut corect. Pe noi nu ne interesează decât să se facă această asfaltare. Nu eu am decis câştigătorul, dar vom urmări cu foarte mare atenţie modul în care vor fi executate lucrările, astfel încât să nu apară probleme“, s-a apărat edilul Ioan Ciupilan. În ceea ce priveşte firma botoşăneană câştigătoare, Ciupilan a precizat că nu a făcut altceva decât să se supună unei decizii a Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor.

„După ce Tehnic Asist SRL a fost respinsă, a fost depusă o contestaţie, iar CNSC a dispus reanalizarea ofertelor. În final, această firmă a fost desemnată câştigătoare pentru că, potrivit caietului de sarcini, avea cea mai scăzută ofertă“, a încheiat Ioan Ciupilan.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite