Scandalul la biserica „Înălţarea Domnului“ din Huşi a continuat: „Ne vrem preotul înapoi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Enoriaşii au promis că nu îl vor lăsa pe noul preot să slujească
Enoriaşii au promis că nu îl vor lăsa pe noul preot să slujească

Pentru a doua duminică consecutiv, enoriaşii de la biserica huşeană „Înălţarea Domnului" nu l-au lăsat să slujească pe noul preot pus de Episcopie în locul duhovnicului lor.

Chiar dacă a fost sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, oamenii s-au baricadat în faţa lăcaşului de cult şi nu i-au dat voie protopopului de Huşi, preotul Marius Antohi, să intre alături de noul preot.

Revoltaţi, oamenii au venit înarmaţi cu pancrate pe care au afişat mesaje contra Episcopiei şi a episcopului Corneliu Bârlădeanu, scandând ore în şir numele vechiului preot, Marian Bocănescu.

Moptivul de înlăturare a preotuşui Bocănescu invocat de mai marii bisericii huşene a fost acela că acesta ar fi lipsit de la o şedinţă a Tribunalului Bisericesc, acolo unde avea calitatea de judecător.

„Biserica e a noastră! Nu înţelegeţi că noi nu vrem alt preot? Veniţi aici intenţionat ca să ne certăm. Nu plecăm de aici şi nu vom lăsa pe nimeni să slujească în afara preotului Bocănescu!", au spus enoriaşii.

Ca şi acum o săptămână, oamenii au transmis reprzentnţilor bisericii că vor păzi cu străşnicie biserica dacă preotul Marian Bocănescu, cel care a slujit aici mai bine de 30 de ani, nu va fi lăsat în continuare să le fie duhovnic.

Intră pe 
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite