Scandal între primar şi viceprimar la Bârlad. Constantinescu: „Voi cere demisia viceprimarului!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Bârladului, Constantin Constantinescu a declarat pentru cotidianul Monitorul de Vaslui că intenţionează să-i ceară demisia viceprimarului Traian Petcu, din cauza lipsei de activitate.

La rândul său, Traian Petcu se apără şi spune că nu-şi va da demisia din funcţia de viceprimar. Mai mult, el îl acuză pe primarul Constantinescu de „ilegalităţi".

Ce au declarat cei doi pentru Monitorul de Vaslui, mai jos:

Constantin Constantinescu: „În foarte scurt timp, poate chiar în cursul acestei sãptãmâni, voi cere public demisia viceprimarului, întrucât nu mai pot tolera iresponsabilitatea profesionalã. Intentia mea nu are nicio legãturã cu politica, ci este strict de ordin administrativ. Am fost plecat o sãptãmânã din localitate si nu aveam cum sã las orasul decât pe mâna unui om normal. Nu cã el nu ar fi, dar atât timp cât nu prea dã pe la servici... nu am ce face! Îi voi spune chiar si domnului deputat Solomon sã îl schimbe, în calitate de presedinte al PSD Bârlad. Sã punã pe cine vrea domnia sa si sã îsi aducã aminte cã mi-a promis mai demult cã îl va schimba! Acum, viceprimarul are afaceri, are tot!"

Traian Petcu: „Luni, 15 august, a fost zi liberã iar marti nu am primit niciun document la mapã. Initial, am crezut cã nu existã niciun document, însã pe 17 am aflat cã domnul primar l-a împuternicit, împotriva legii, sã reprezinte orasul cu drept de semnãturã si stampilã pe domnul Constantin Ciobanu (directorul executiv al Primãriei Bârlad, n.r.). Însã în Legea administraţ iei publice locale se spune clar cã, în momentul în care primarul este plecat în concediu sau lipseste din localitate, acest drept îi revine automat viceprimarului. Mai mult, ulterior am aflat cã a dat ordine verbal cã, atât timp cât lipseste, sã nu ajungã niciun document oficial la mine pe birou. Si acum îmi cere demisia? Pãi, sã si-o dea el pentru ilegalitãtile comise! Deja, de joi, 18 august, si domnul Ciobanu a intrat în concediu, pentru a nu intra si el în ilegalitile primarului. Dacã vrea rãzboi, e problema lui! Va avea rãzboi "

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite