Sărbători cu instalaţii second-hand în Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa a fost împodobit oraşul Vaslui anul trecut în timpul Sărbătorilor de Iarnă
Aşa a fost împodobit oraşul Vaslui anul trecut în timpul Sărbătorilor de Iarnă

Pomii vor fi împodobiţi cu beculeţele şi ornamentele de anul trecut, singura investiţie fiind un brad înalt de 15 metri. Singura consolare este amenajarea „Orăşelului Copiilor“ pentru cei mici. Bugetul alocat pentru Sărbătorile de Iarnă este de 100.000 de lei.

Primăria Vaslui a decis să cheltuie cu zgârcenie pentru împodobirea oraşului în această iarnă. „Noi am estimat că ne vom încadra în aproximativ aceleaşi cheltuieli de anul trecut, respectiv 100.000 lei“, ne-a declarat Daniel Neacşu, viceprimarul municipiului Vaslui.

Edilul a precizat că bugetul Primăriei nu permite achiziţia de noi ghirlande, beculeţe sau perdele luminoase, astfel că vor fi utilizate aceleaşi din ultimii trei ani. În schimb, va căuta ca ornamentele să fie aranjate diferit faţă de anul trecut.

Se caută soluţii de ornare

„Vom folosi aceleaşi materiale, însă le vom aranja altfel, pentru a veni cu ceva nou. Dacă în urmă cu trei ani instalaţiile erau transversale, anul trecut am îmbrăcat pomii de pe marginea străzilor, iar în acest an vom căuta alte soluţii de ornare“, a mai spus Daniel Neacşu.

El a mai spus că ar fi avut nevoie de minim 500.000 de lei pentru ca Vasluiul să arate ca marile oraşe în perioada Sărbătorilor de Iarnă. „Dacă am împodobi oraşul nostru ca Iaşiul, cred că ne-ar costa peste 500.000 lei. Este o sumă foarte mare, pe care nu ne-o permitem. În plus, cred că mai bine am aloca aceşti bani pentru reparaţia străzilor decât să investim în nişte beculeţe“, a completat viceprimarul Daniel Neacşu.

Edilii intenţionează să împodobească toate cartierele din oraş, dar şi suburbiile. „Vrem ca fiecare vasluian să simtă că este sărbătoare“, a mai spus viceprimarul.

Foc de artificii de Revelion

Ca şi noutate în acest an, şefii Primăriei afirmă că vor să amenajeze un loc special pentru cei mici, care să devină „Orăşelul Copiilor“.

În ceea ce priveşte noaptea de Revelion, petrecerea va fi organizată în Piaţa Civică. Vor fi invitate trupe muzicale locale şi va fi organizat tradiţionalul foc de artificii în noaptea dintre ani.

„Deşi iarna nu este anotimpul meu preferat, îmi face plăcere să merg seara prin oraş când sunt instalaţiile pornite. Uneori, chiar şi câteva beculeţe sunt de ajuns să te introducă în acea atmosferă de sărbătoare şi să te smulgă din cotidian“, a spus Sânziana Manea, funcţionar bancar.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite