Săpături internaţionale după mamuţi la Bârlad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenţi din opt ţări participă la tabăra de paleontologie organizată pe situl din Mânzaţi. Participanţii de la ediţiile anterioare au scos la lumină oasele unor animale care au trăit în urmă cu 8 milioane de ani.

Tabăra de paleontologie se desfăşoară la situl din localitatea Mânzaţi. Evenimentul a ajuns la a treia ediţie, în anii precedenţi bucurându-se de succes datorită descoperirilor făcute de participanţi.

Anul acesta, tabăra a început pe 31 iulie. Participă adolescenţi cu vârste între 15 şi 18 ani din opt ţări diferite, pasionaţi de paleontologie. Alături de ei, o echipă formată din specialişti şi studenţi la geologie îi îndrumă pe tineri pentru a descoperi fragmente vechi din domeniul paleontologiei sau arheologiei. „Sunt foarte bucuros că am ajuns în ţara voastră. E o ţară foarte frumoasă şi mi-ar plăcea să mai revin şi cu alte ocazii“, a spus Dominik, unul dintre adolescenţi, originar din Croaţia.

„Participanţii îşi încep activităţile de cercetare dimineaţa, după care sunt duşi pentru a vizita diferite obiective“, a spus Bebi Lăpuşneanu, organizatorul evenimentului.

S-au găsit rămăşiţele a 82 de fosile

Acesta a mai precizat că participanţii au descoperit până în prezent mai multe fragmente ale unor animale preistorice. „Printre altele, au găsit o rotulă de deinotherium (n.r. mamifer dispărut, înrudit cu elefantul)“, a declarat Lăpuşneanu. Anul trecut, în cadrul aceleaşi tabere, partipanţii au descoperit 82 de fosile şi fragmente ale unor animale ce au trăit în urmă cu aproximativ opt milioane de ani.

Cât stau în România, cei 20 de participanţi la tabără vor vizita mai multe locaţii din judeţul Vaslui, dar şi din ţară. Până acum, au vizitat mai multe instituţii de învăţământ din oraşele judeţului. Zilele următoare, particpanţii la tabără vor merge la Bucureşti pentru a vizita Casa Poporului, dar vor face o escapadă şi la munte – în Oituz.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite