Şanse minime de angajare pentru şomerii vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în prezent doar 4.802 de şomeri aflaţi în evidenţele AJOFM au reuşit să îşi găsească un loc de muncă,  în condiţiile în care în luna august numărul acestora a atins cifra de 18.769. În august, rata şomajului a ajuns la 11,6 %.

Nevoiţi să trăiască dintr-o indemnizaţie de şomaj prea mică, mii de vasluieni trec zilnic pragul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui în căutarea unui post vacant. Cel mai adesea, aceştia părăsesc sediul instituţiei fără nici o perspectivă de angajare.

 Potrivit datelor furnizate de AJOFM, la ora actuală în baza de date a instituţiei există 326 de locuri de muncă. Cele mai multe, respectiv 207 sunt disponibile la Bârlad, iar cele mai puţine, la Huşi - 16. 

Dacă în urmă cu aproximativ două luni, cele mai multe şanse de a se angaja le aveau lucrătorii din domeniul construcţiilor, apropierea sezonului rece face ca şi această categorie de angajaţi să îngroaşe rândurile şomerilor. Florin Mancaş este un zidar de 40 de ani din satul Tăcuta. Până în urmă cu trei luni, bărbatul a fost angajat al unei firme de construcţii din Iaşi.

„Iniţial, ne-au trimis în şomaj tehnic, după care am fost anunţaţi că firma a dat faliment. Am sperat că ne vor chema înapoi, însă nu a fost aşa. Am optat pentru Iaşi pentru distanţa dintre satul meu şi acest oraş este mai mică comparativ cu Vasluiul. Nu cred că în viitorul apropiat am şanse să îmi găsesc un loc de muncă, abia la primăvară când vor reîncepe lucrările pe şantiere sper să mă angajez", mărturiseşte bărbatul. Cât a lucrat ca şi zidar, salariul încasat de Florin Mancaş a fost de 1.100 de lei, acum omul trăieşte dintr-o indemnizaţie de şomaj de 418 lei.

"Am noroc că sunt de la ţară şi mai putem creşte o pasăre sau vinde o vacă, altfel cu banii pe care îi primesc acum nu aş putea trăi", susţine proaspătul şomer.

Aflaţi mai multe detalii lîn ediţia tipărită a ziarului Adevărul de Seară

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite