Sânmărtean sau Alex?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sânmărtean, Alex
Sânmărtean, Alex

Partida de la Istanbul poate fi decisă de duelul celor doi mijlocaşi, fotbalişti care fac jocul echipelor lor.

„Mi-aş fi dorit Panathinaikos sau FC Copenhaga, dar a fost Fenerbahce. E un adversar puternic, însă în niciun caz nu vom fi victime sigure. Mergem la Istanbul să jucăm şi sper ca omogenitatea turcilor, capitol la care ne sunt superiori, să nu încline balanţa în favoarea lor", spunea Marius Şumudică înaintea plecării în Turcia.

În ciuda declaraţiilor optimiste ale tehnicianului de la Vaslui, Fener, cea mai importantă echipă a Turciei, reprezintă o nucă greu de spart. Are un buget de 50 de milioane de euro, iar vara aceasta şi-a întărit lotul cu olandezul Dirk Kuyt, transferat de la Liverpool pentru 2,7 milioane de lire sterline.

Brazilianul joacă de opt sezoane la „canari"

Tot jocul lui Fenerbahce, care va evolua împotriva Vasluiului primul meci oficial din această vară, deoarece campionatul Turciei începe la 19 august, se învârte însă în jurul brazilianului Alex, un adevărat simbol al echipei. Alex (35 de ani) a venit la Fener în 2004 şi a marcat 170 de goluri, în 334 partide, pentru „canari", fiind al doilea căpitan străin din istoria clubului, după legendarul portar neamţ Harald Schumacher. Alex e un tip foarte credincios, drept pentru care s-a înscris în organizaţia „Sportivii lui Hristos", alături de compatriotul său Kaka.

Dacă turcii se bazează mult pe jocul lui Alex, Vasluiul mizeză pe Lucian Sânmărtean, omul despre care Şumudică spune că poate suplini plecarea lui Wesley la Al Hilal.

Mijlocaşul moldovenilor a arătat o formă bună în campionat şi are şi experienţă în cupele europene. „Avem un adversar incomod, dar aşa a fost şi cu Lazio sau Sporting Lisabona. Am muncit mult în ultimii ani sper să avem rezultatele aşteptate", a afirmat fotbalistul de 32 de ani. 

"E incredibil ce atmosferă e acolo. Au peste 300.000 de abonaţi şi se sună înainte să vadă care vine la meci pentru că sunt câte cinci inşi pe un loc."
Adrian Porumboiu patron FC Vaslui

- Fenerbahce a câştigat 18 campionate, 5 cupe şi 8 supercupe ale Turciei
- Cel mai celebru fotbalist care a jucat pentru „canari" este brazilianul Roberto Carlos, iar cel mai cunoscut antrenor Zico
- Ultima confruntare cu o echipă românească a fost în 2009, când turcii au bătut Steaua cu 3-1 şi 1-0 în grupele Ligii Europa
- Cinci români au jucat de-a lungul timpului la Fener: Ilie Datcu (1969-1974), Sabin Ilie ( 1997), Viorel Moldovan (1998-2000), Ion Nunweiller (1968-1970) şi Mircea Sasu (1970-1971)

Şumudică, debutant în cupele europene

Meciul de pe „Sukru Saracoglu" va fi primul pentru Marius Şumudică în cupele europene, din postura de tehnician. Şumi antrenează din 2006 şi până acum a pregătit 12 echipe, dar cu niciuna n-a reuşit vreo performanţă notabilă.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite