ŞOCANT Cinci copii din Vaslui, proveniţi din relaţii incestuoase, au ajuns în grija autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii locuiau la bunici (Captura RTV.net)
Copiii locuiau la bunici (Captura RTV.net)

Cinci copii cu vârste cuprinse între o săptămână şi 9 ani, care provin dintr-o familie din localitatea vasluiană, Orgoeşti, au intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui după ce s-a descoperit că sunt bolnavi de sifilis. Mai mult, există bănuiala că, cel puţin unul dintre ei ar proveni dintr-o relaţie incestuoasă.

Descoperirea şocantă a fost făcută zilele trecute, după ce medicii de la maternitatea din Bârlad au anunţat Protecţia copilului cum că doue fetiţe, de o săptămână, împreună cu mamele lor, sunt bolnave de sifilis.

Mamele celor două micuţe sunt surori, amblele sunt bolnave psihice, una de 36 de ani, iar cealaltă de 37 de ani, şi au născut la o zi diferenţă în cursul săptămânii trecute.

Autorităţile bănuiesc că fetiţa femeii de 36 de ani este făcută cu fratele acesteia, proaspăt eliberat din închisoare şi, pentru că ambele femei suferă de sifilis, ipoteza incestului devine tot mai plauzibilă.

„Cele două micuţe vor merge direct în asistenţă maternală după ce vor primi tratamentul necesar. Luni, vom solicita instanţei eliberarea unei  ordonanţe preşedinţiale pentru a putea să îi luăm şi pe ceilalţi copii, de 3, 6 şi 9 ani, din sânul familiei, deoarece bunicii lor s-au împotrivit", ne-a declarat Ionel Brătianu, şeful Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Copiilor Abuzaţi, neglijaţi şi exploataţi din Bârlad.

Poliţia a demarat o anchetă paralelă

O altă dovadă că familia din care provin cei cinci copii este una depravată este aceea că şi poliţiştii au demarat o anchetă deoarece au constatat că cei mici sunt neglijaţi.

„S-a constatat că atât cei trei copii, cât şi cele două fetiţe, nou-născute, sunt supuşi neglijării, cu toţii provenind dintr-o familie cu părinţi cu afecţiuni psihice", a mai adăugat Brătianu.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite