SMURD Vaslui, fruntaş la numărul de intervenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un număr de aproximativ 3.000 de solicitări, activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui a fost depăşită doar de SMURD Bucureşti.

Potrivit cifrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt" Vaslui, media zilnică a solicitărilor pentru o ambulanţă SMURD prin apelul unic de urgenţă 112 a fost de opt intervenţii, predominând afectiunile medicale şi traumatismele. „De la începutul anului, ISU Vaslui a fost alertat la un număr de 2.952 evenimente pentru acordarea primului ajutor, din care 2.861 pentru asistenţă medicală de urgenţă. În patru situaţii a fost vorba de alarme false", a declarat colonelul Neculai Olaru, şeful ISU Vaslui.

Costuri ridicate din cauza beţivilor

El a adăugat că peste 75% din numărul intervenţiilor au fost efectuate în mediul rural, la distanţe mari şi pe drumuri greu accesibile, motiv pentru care au fost înregistrate costuri ridicate pentru întreţinerea autospecialelor dar şi în ce priveşte consumul de carburanţi. Totodată, numărul mare de solicitări care nu reprezentau urgenţe medicale a contribuit şi el la creşterea cheltuielilor pentru funcţionarea SMURD. „Din analiza detaliată a solicitărilor rezultă că peste 30% dintre cazurile preluate se puteau rezolva prin prezentarea la medicul de familie sau deplasarea cu mijloace proprii la camerele de gardă ale spitalelor, şi mă refer la pacienţi cu halenă alcoolică, cu intoxicaţie etanolică, pacienţi care acuză ameţeli sau pacienţi cu dureri lombare", a încheiat Olaru. Astfel, de la începutul anului s-au consumat aproximativ 17.500 litri de carburanţi, iar cheltuielile cu mentenanţa ambulanţelor s-au ridicat de la 14.544 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite