SAJ Vaslui în moarte clinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vaslui moare încetul cu încetul din cauza personalului care alege să plece în străinătate decât să muncească pe bani puţini. Cea mai gravă situaţie se află în substaţiile Huşi, Negreşti şi Murgeni, acolo unde nu există nu medici de mai bine de un an de zile.

„Murim încet, dar sigur", acesta este motto-ul după care îşi desfăşoară activitatea SAJ Vaslui în momentul de faţă. Conform organigramei, serviciul duce o lipsă acută de personal, cel mai afectat compartiment fiind cel al medicior, acolo unde din 15 locuri vacante sunt ocupate doar 6 posturi.

Un calcul matematic făcut după regula de „trei simplă" arată că, la cei peste 450 de mii de locuitori, cât are judeţul, ar trebui să existe 15 medici, adică 1 la 30 de mii, ceea ce înseamnă că deficitul de medici  este de peste 60%. „Nici măcar pe ăştia şase medici nu îi mai avem, deoarece doi sunt în concediu de materniatate, iar unul este plecat la Timişoara unde urmează un curs de atestat pentru obţinerea competenţei. Aşadar, lucrăm doar cu trei medici pe tot judeţul", s-a plâns Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

Citiţi mai multe detalii în ziarul Adevărul de Seară de marţi

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite