Bârlad: S-au săturat să bea apă cu porţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bârlădenii sunt nevoiţi din ce în ce mai des să care apa cu găleata de la pompe
Bârlădenii sunt nevoiţi din ce în ce mai des să care apa cu găleata de la pompe

Locuitorii Bârladului sunt din ce în mai supăraţi pe firma Aquavas, care sistează, aproape săptămânal, furnizarea apei. Şefii firmei bârlădene spun că sunt nevoiţi să lase oraşul pe uscat din cauza defecţiunilor foarte dese ce apar la reţeaua de apă.

Cel puţin o dată pe săptămână, bârlădenii sunt nevoiţi să se aprovizioneze cu apă de la pompele de printre blocuri. De obicei, sistările sunt anunţate de către reprezentanţii Aquavas, firma distribuitoare, însă nu de puţine ori se întâmplă ca robinetele consumatorilor să rămână uscate inopinat. Bârlădenii sunt exasperaţi şi spun că nu li se pare normal să primească apa cu porţia din moment ce îşi plătesc facturile la timp. "Ei pun aceste întreruperi pe seama avariilor dese, însă ce vină avem noi pentru acest lucru. Sunt firmă privată, să-şi repare conductele şi să nu-şi mai bată joc de noi", ne-a spus Virgil Ghinea, şomer.

Mâine, zi secetoasă din nou

Reprezentanţii Aquavas spun că nu depinde de ei şi că de vină pentru întreruperi este infrastuctura veche. "Până nu se vor face reparaţii capitale nu avem ce face", a spus Vasile Ungureanu, directorul Aquavas.

După ce joia trecută au stat mai bine de opt ore fără apă, mâine, bârlădenii vor fi nevoiţi din nou să dea năvala la pompe. Firma furnizoare va curăţa rezervorul de la staţia Crâng, acţiune care va lăsa pe mai bine de jumătate de oraş. În zona Deal şi Deal II (aproape 10.000 de oameni) va curge apa doar dimineaţa şi seara, câte două ore, iar la blocuri apa va avea presiune scăzută la etajele 1 şi 2, în timp ce de la 3 în sus nu va mai curge deloc.

 Reclamaţii la OPC pentru facturi încărcate

Şefii de la Protecţia Consumatorilor spun că nu au făcut până acum verificări la firma bârlădeană pentru a vedea dacă sistările sunt sau nu legale. "E greu de spus fără a face o anchetă dacă întreruperile sunt sau nu în limita legii. Noi am primit mai multe reclamţii de la bârlădeni care erau nemulţumiţi de valoarea facturilor", ne-a spus Dan Cain, şeful Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Vaslui.

 Cea mai scumpă apă din Moldova

Dintr-o comparaţie, realizată de cotidianul nostru, rezultă că metrul cub de apă rece la Bârlad este mai scump decât în oricare alt oraş din Moldova (4,14 lei). În celelate localităţi importante din regiune, preţul apei variază între 2,27 şi 3,12 lei.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite