S-au înmulţit tâlharii în Vaslui. Vezi aici care e cel mai periculos oraş din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul semestru al acestui an, la nivelul judeţului Vaslui au fost sesizate un număr de 105 infracţiuni de tâlhărie, în creştere cu 36 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, infracţiunile de tâlhărie înregistrează trenduri ascendente, în special în mediul urban, oraşele fiind „locul ideal" al infractorilor care comit astfel de fapte. 53 de infracţiuni de tâlhărie au fost comise în stradă, 8 în locuinţe, 7 în societăţi comerciale, 3 pe câmp şi una în parc, creşterea unmărului de infracţiuni fiind de 68%.

Ca moduri de operare întâlnim destul de fecvent infracţiunile comise cu violenţă,atât în mediul urban cât şi în mediul rural, dar şi „smulgerile", mod de operare specific, în general, tâlharilor de la oraşe. Municipiul reşedinţă de judeţ este localitatea în care astfel de infractori au acţionat cel mai mult.

Din analizele efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Vaslui a rezultat faptul că infracţiunile de tâlhărie au fost comise preponderent spre sfârşitul săptămânii, iar făptuitorii au acţionat la adăpostul întunericului, în locuri şi pe străzi necirculate. 84% dintre infracţiunile de tâlhărie au fost comise de autori bărbaţi.

Bunurile vizate de infractori au fost cu preponderenţă telefoane mobile, bijuterii din aur şi bani. De asemenea, se poate menţiona faptul că 61% dintre infracţiunile de tâlhărie au fost săvârşite de un singur autor, iar 25% au fost comise de 2 autori. În 63% din cazuri, autorii erau cunoscuţi de părţile vătămate.

Intră pe vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite