S-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să treacă graniţa cu muniţie de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul ţinea muniţia într-o geantă în portbagajul maşinii
Bărbatul ţinea muniţia într-o geantă în portbagajul maşinii

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, cu dublă cetăţenie româno-basarabeană, s-a ales cu dosar penal după ce poliţiştii de frontieră şi vameşii vasluieni au descoperit într-o geantă ascunsă în portbagajul maşinii sale 8 cartuşe de vânătoare de calibru 16 milimetri.

Descoperirea a avut loc în cursul zilei de ieri, atunci când bărbatul s-a prezentat în Vama Albiţa, pe sensul de intrare în ţară, la controlul specific de frontieră.

Echipa comună formată din vameşi şi poliţişti de frontieră a găsit în portbagajul maşinii în care bărbatul era pasager, 8 cartuşe de vânătoare, de diferite mărci, de calibru 16 milimetri, pe care acesta nu le-a declarat autorităţilor vamale.

„Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că muniţia a fost procurată în anul 2010 şi a uitat de existenţa ei, motiv pentru care nu a declarat-o la controlul pentru trecerea frontierei", a precizat Irina Mirică Gheucă, purtătorul de cuvânt al Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

Poliţiştii de frontieră au ridicat muniţia în vederea continuării cercetărilor şi i-au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite